Σύντομα (19/3/14)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα 15νθήμερο ο διαγωνισμός για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες πρόκειται να προκηρυχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός για την κατασκευή και λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι του Ηρακλείου Κρήτης. Αυτό ανακοίνωσε χθες, από το βήμα του συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης. «Το αεροδρόμιο στο Καστέλι μπορεί να αποτελέσει ένα κόμβο διαμετακόμισης για την Ευρώπη και την Ασία, ένα έργο το οποίο είναι πολύ μεγάλης αξίας και ως προς τον προϋπολογισμό του, αλλά και ως προς τη χρησιμότητά του και την προοπτική για την Κρήτη και την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», ανέφερε. Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής γίνει γνωστά, το έργο θα έχει προϋπολογισμό 800 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει, εκτός από το αεροδρόμιο, τις δύο οδικές του συνδέσεις προς τα βόρεια και νότια του νησιού, καθώς και τη δημιουργία εμπορικής ζώνης.

Παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Skyserv

Η παρουσίαση του νέου ονόματος και σήματος της Skyserv, της πρώην Olympic Handling, βρέθηκε στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης που πραγματοποίησε η Skyserv. Η εφαρμογή της νέας εταιρικής ταυτότητας και οι αλλαγές που θα σημειωθούν το προσεχές διάστημα σηματοδοτούν το πέρασμα από την εποχή της Olympic Handling σε αυτήν της Skyserv. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η συμμετοχή στην ετήσια συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12 και 14 Μαρτίου, ήταν μεγάλη από αεροπορικές εταιρείες, εκπροσώπους του business aviation και της εμπορευματικής κοινότητας αλλά και επιχειρηματιών του χώρου. Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν παλαιοί αλλά και νέοι πελάτες της Skyserv όπως η Ryanair, η Austrian Airlines, η ELAL, η Isair, η Transavia, η Finnair, η Adria Airways, η Bluebird Airways, η Cyprus Airways, η Egypt Air. Στην ετήσια συνάντηση της Skyserv οι εκπρόσωποι των ξένων αεροπορικών εταιρειών είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εκτιμήσεις με τα στελέχη της εταιρείας, να καταγράψουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική αγορά, να έρθουν σε επαφή με τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας στους προορισμούς στους οποίους επιχειρούν και τέλος να παρέχουν κατευθύνσεις και οδηγίες προς την εταιρεία για τις υπηρεσίες που επιθυμούν να προβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες στην ελληνική αγορά.

«Η περιπέτεια του χρέους»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου το βιβλίο του καθηγητή Οικονομικών Διονύση Χιόνη, με τίτλο «Ελληνική κρίση – Η περιπέτεια του χρέους». Ενα από τα προβλήματα που εμπόδισαν την κατανόηση της κρίσης και την αντιμετώπισή της με ουσιαστικές πολιτικές είναι οι αγκυλώσεις και τα στερεότυπα που δομήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία και διαμόρφωσαν την κυρίαρχη αντίληψη στην οικονομική πολιτική. Ο καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ επισημαίνει πως η ποσοτική εκτίμηση και η ανάλυση των αποτελεσμάτων των πολιτικών αποτελούν αφενός τη μοναδική οδό για την αποδόμησή τους ή τη στήριξή τους και αφετέρου μια πρόκληση για την οικονομική επιστήμη.

Αύξηση θα παρουσιάσουν οι αφίξεις των τουριστών από τη Ρουμανία στον προορισμό του Αθω Χαλκιδικής, με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία των προκρατήσεων ρουμανικών τουριστικών γραφείων που συνεργάζονται με καταλύματα της περιοχής. Αυτό αναφέρει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω, που συμμετείχε πρόσφατα στη διεθνή τουριστική έκθεση ΤΤR Romexpo, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι. Ο Οργανισμός εστίασε στην προώθηση της περιοχής, με σημείο αιχμής τις προσκυνηματικές περιηγήσεις και τις γαστρονομικές διαδρομές που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στον προορισμό της Βόρειας Ελλάδας.

Πλήρης η κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου των Μινωικών

Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου των Μινωικών Γραμμών. Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο «το ποσοστό κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ανήλθε σε 100% και το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 30.586.837,50 ευρώ καλύφθηκε πλήρως». Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της ακτοπλοϊκής εταιρείας αυξήθηκε ισόποσα, δηλαδή κατά 30.586.837,50 ευρώ με την έκδοση 13.594.150 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,25 ευρώ εκάστη, και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατά τη συνεδρίασή του της 17ης Μαρτίου 2014 πιστοποίησε την πλήρη κάλυψη της αύξησης και την καταβολή του νέου κεφαλαίου.

Ετσι, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 240.705.112,50 ευρώ, διαιρούμενο σε 106.980.050 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,25 ευρώ εκάστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή