ΣΕΠΕ: Στην Αθήνα τον Μάιο το «e-Skills for Jobs 2014»

ΣΕΠΕ: Στην Αθήνα τον Μάιο το «e-Skills for Jobs 2014»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στήριξη της ελληνικής πολιτείας στην προσπάθεια αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας, ως στρατηγικού πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.Στην εκστρατεία «e-Skills for Jobs 2014», που υλοποιείται από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί απάντηση στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για καταρτισμένους σε ψηφιακές δεξιότητες επαγγελματίες, στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας, συμμετέχει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κομβικό σημείο στο πλαίσιο της δράσης αποτελεί η διοργάνωση από το ΣΕΠΕ του e- Skills for Jobs 2014 Grand Event, στις 6 Μαΐου 2014 στην Αθήνα, η ένταξη του οποίου στις δράσεις της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαιώνει τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας στην προσπάθεια αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας, ως στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τον Digital Europe και το European Schoolnet, υλοποιεί την εκστρατεία e-Skills for Jobs 2014 , που στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την ανάγκη να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες τους σε σχέση με την εργασία. H εκστρατεία θα υλοποιηθεί σε 30 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημερώνοντας φοιτητές, ανέργους, επαγγελματίες των ΤΠΕ και των ΜμΕ, σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών, που σχετίζονται με θέσεις εργασίας στις ΤΠΕ σήμερα.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Grand Coalition for Digital Jobs», μια πανευρωπαϊκή συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων οργανισμών και φορέων, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του ελλείμματος των Ευρωπαίων πολιτών με επαγγελματικές ψηφιακές δεξιότητες και στην αξιοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Από το 2009, μέχρι και σήμερα, η πρωτοβουλία e – Skills, ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια αποδέκτες σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι στοχευμένες δράσεις επικοινωνίας, που προέκυψαν μετά από συνεργασία όλων των εταίρων σε εθνικό επίπεδο, είχαν σημαντικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υιοθέτηση και κατανόηση των στόχων και των πολιτικών προς την ανάπτυξη της εγχώριας ψηφιακής οικονομίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή