ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα δωρεάν μετακινήσεων σε 500 φοιτητές από Aegean

programma-dorean-metakiniseon-se-500-foitites-apo-aegean-2012970

Περισσότερα από 18.000 εισιτήρια σε 500 φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ προσφέρει η Aegean Airlines, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρείας «Κοντά στους νέους». Το πρόγραμμα δωρεάν μετακινήσεων της Aegean Airlines, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και αφορά 500 φοιτητές, παρουσιάστηκε σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσία του υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, του υπ. Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη και των δημάρχων Μήλου, Καρπάθου, Σκύρου, Νάξου και Αστυπάλαιας.

Το πρόγραμμα αφορά 500 φοιτητές που εισήχθησαν το 2013 στα ΑΕΙ αλλά και σε φοιτητές που θα εισαχθούν το 2014 και φοιτούν σε άλλη πόλη από αυτήν που διαμένουν οι γονείς τους. Κατά τη διάρκεια κάθε έτους φοίτησης θα προσφερθούν στους 500 δικαιούχους οκτώ εισιτήρια. Τη δυνατότητα και το δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι φοιτητές των ΑΕΙ. Στη συνέχεια θα γίνει επιλογή με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Οι 200 από τους 500 φοιτητές θα κατάγονται από τα νησιά των άγονων γραμμών και οι υπόλοιποι 300 θα προέρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Εκτός από τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων θα λαμβάνεται υπόψη και η βαθμολογία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτ. Βασιλάκης εκτίμησε ότι το όφελος για κάθε οικογένεια που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανέρχεται σε περίπου 2.500 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων ξεκινά την 1η Απριλίου και λήγει στις 15 Απριλίου, ενώ τα ονόματα των δικαιούχων θα ανακοινωθούν στις 2 Μαΐου.

Την πρωτοβουλία της Aegean χαιρέτισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη. Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τα μέτρα που προωθεί το υπ. Παιδείας, όπως είναι η δυνατότητα μετεγγραφών για τους πολύτεκνους, το πρόγραμμα σίτισης και η πρόσβαση στη γνώση για τους φοιτητές με πρόβλημα τύφλωσης.