Για πρώτη φορά στην Αθήνα η διεθνής έκθεση για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Για πρώτη φορά στην Αθήνα η διεθνής έκθεση για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι προοπτικές των εγχώριων υδρογονανθράκων φέρνουν στην Ελλάδα έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς διοργανωτές εκθέσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που φιλοδοξεί να καταστήσει την Αθήνα κέντρο προβολής της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για την πολυεθνική ΙΤΕ Group με έδρα το Λονδίνο, η οποία από κοινού με τον ελληνικό όμιλο εταιρειών διοργάνωσης εκθέσεων ROTA A.E. ανακοίνωσαν χθες την πρώτη διοργάνωση διεθνούς έκθεσης και συνεδρίου πετρελαίου και φυσικού αερίου το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, αλλά και τον στόχο για μια αντίστοιχη διοργάνωση σε ετήσια βάση. H ITE διοργανώνει ετησίως 22 αντίστοιχα συνέδρια σε γεωγραφικές περιοχές που εμφανίζουν ενδιαφέρον για την ανακάλυψη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Η εταιρεία πήρε την απόφαση διοργάνωσης διεθνούς έκθεσης στην Αθήνα, αφού βολιδοσκόπησε την αγορά και διαπίστωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Οι διοργανωτές της έκθεσης αναμένουν περί τις 100 εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθούν στην Ελλάδα όχι μόνο μέσω στελεχών τους αλλά και μέσω περιπτέρου για την παρουσίαση της δραστηριότητάς τους. Αυτού του είδους εκπροσώπηση ερμηνεύεται ως ένδειξη των προσδοκιών της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπου εκτός από την Ελλάδα, όπου προετοιμάζεται γύρος παραχωρήσεων, βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες διαδικασίες και σε άλλες χώρες. Η έκθεση και το συνέδριο θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις σε Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρο, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία. Οπως τόνισαν οι διοργανωτές, όλες οι παραπάνω χώρες συνδέονται με την Ελλάδα, ως χώρα φιλοξενίας της εκδήλωσης, μέσω υφιστάμενων και μελλοντικών προγραμματισμένων αγωγών. Ο στρατηγικός ρόλος της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τη μεταφορά ενεργειακών πόρων από τις χώρες παραγωγής στις καταναλώτριες χώρες της Δύσης και κυρίως η προοπτική ανεύρεσης υδρογονανθράκων στις ίδιες τις χώρες της περιοχής, εξασφαλίζουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ότι η ΝΑ Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα και η Κύπρος θα παραμείνουν στο στόχαστρο της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου για τα προσεχή χρόνια. Αντικείμενο του συνεδρίου, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΙΤΕ, θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του αγωγού ITGI και άλλα project αγωγών, καθώς και η περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων και της βιομηχανίας πετρελαίου. «Μια τέτοιας μεγάλης κλίμακας εκδήλωση συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ενεργειακής αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» τόνισε εκπρόσωπος της ROTA A.E., o οποίος ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση θα είναι υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ.

Ο όμιλος ΙΤΕ αποτελεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων παγκοσμίως. Διοργανώνει πάνω από 230 εκθέσεις και συνέδρια ετησίως σε 14 διαφορετικές χώρες. Στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου, η ΙΤΕ διοργανώνει κάθε χρόνο 22 εμπορικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών ηγετικών διοργανώσεων στη Νορβηγία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Ρωσία, το Καζαχστάν, την Τουρκία, την Κύπρο, τη Γεωργία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή