Σύντομα (21/3/14)

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 1,72 εκατ. ευρώ η ετήσια μίσθωση του «Μακεδονία»

Υπογράφηκε η σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» από την υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Βασιλική Τριανταφυλλίδη και εκπροσώπου της μισθώτριας εταιρείας Μακεδονία Παλλάς Α.Ε. συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 30 έτη με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 έτη και μηνιαίο μίσθωμα 143.500 ευρώ ή 1,72 εκατ. ευρώ ετησίως. Πέραν του μισθώματος, η μισθώτρια εταιρεία θα καταβάλλει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ετησίως εφάπαξ ποσοστό επί του κύκλου εργασιών πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης. Ειδικότερα, θα καταβάλλει 12% επί του κύκλου εργασιών από 7 έως 11 εκατ. ευρώ, 10% επί του κύκλου εργασιών από 11 έως 15 εκατ. ευρώ και 8% επί του κύκλου εργασιών μεγαλύτερου των 15 εκατ. ευρώ. Η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να υλοποιήσει επένδυση ελαχίστου ύψους 5 εκατ. ευρώ εντός 2 ετών από την έναρξη της μίσθωσης. Πριν από την υπογραφή της σύμβασης, η μισθώτρια εταιρεία παρέδωσε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύο προβλεπόμενες εγγυητικές επιστολές συνολικού ύψους 3,8 εκατ. ευρώ.

Παράταση έως 31 Μαρτίου στο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜμΕ

Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2014 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τους δυνητικά εντασσόμενους επενδυτές στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έληγε σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» έχουν ενταχθεί 7.505 έργα συνολικού προϋπολογισμού επενδύσεων 929 εκατ. ευρώ και δημόσιας δαπάνης 456,6 εκατ. ευρώ. Με την ίδια απόφαση δόθηκε η δυνατότητα ένταξης του συνόλου των προτάσεων που αξιολογήθηκαν με βαθμό πάνω από τη βάση (50), υπό τις προϋποθέσεις να έχουν ολοκληρώσει το 30% της επένδυσης ή να έχουν εγκεκριμένο δάνειο που να αντιστοιχεί στο 20% τουλάχιστον του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και να υποβάλουν σχετική αίτηση επαλήθευσης στον ΕΦΕΠΑΕ. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία από τον ΕΦΕΠΑΕ, από τα 9.406 έργα που υπάγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία (των δυνητικά εντασσόμενων) έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα δικαιολογητικά ένταξης για περισσότερα από 4.500 έργα.

Υπηρεσία Vodafone για ξενοδοχεία

Το πρόγραμμα «Ακρως Επαγγελματικά για Ξενοδόχους» παρουσίασε η Vodafone, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση επικοινωνίας, οργάνωσης και προβολής, η οποία ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μικρών και μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και άλλων καταλυμάτων. Σύμφωνα με τη Vodafone, το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στη στρατηγική τοποθέτηση της εταιρείας να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην ελληνική αγορά για την κάλυψη των συνολικών αναγκών επικοινωνίας των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σταθερή τηλεφωνία και Internet Vodafone Business Connect και online εργαλεία για την οργάνωση του ξενοδοχείου με την υπηρεσία «Vodafone for hotels».

Το Τhe Westin Resort Costa Navarino ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο λανσάρισμα του Westin Well-being, μιας δράσης που έχει σχεδιαστεί να ενισχύσει την ευεξία των φιλοξενουμένων και των συνεργατών σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί με μία καμπάνια ύψους 15 εκατ. δολ. και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Η δράση από το Τhe Westin Resort Costa Navarino ξεκίνησε, χθες, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χαράς και Ευεξίας και θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαρτίου. Στο εγχείρημα πέραν του ξενοδοχείου της Costa Navarino θα συμμετάσχουν 200 ξενοδοχεία της The Westin Hotels and Resorts σε όλο τον κόσμο.

Το Ηilton θα συμμετάσχει και φέτος στην «Ωρα της Γης»

To Ηilton Aθηνών ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και φέτος στη παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF (World Wildlife Fund) «Ωρα της Γης», η οποία προτρέπει για το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 20.30 να κλείσουν τα φώτα ως μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η «Ωρα της Γης», που ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ, απευθύνεται σε πολίτες και επιχειρήσεις. Πέρυσι συμμετείχαν 152 χώρες κάνοντας την «Ωρα της Γης 2013» την πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή από άποψη συμμετοχής. Στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πρόγραμμα, το Hilton Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα σβήσει για μία ώρα τον εξωτερικό και εσωτερικό φωτισμό του ξενοδοχείου. Επίσης, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους υπό το φως των κεριών και, παράλληλα, θα γίνει προτροπή προς τους πελάτες να συμμετάσχουν και αυτοί στη πρωτοβουλία σβήνοντας τα φώτα των δωματίων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή