«Οχι» ξενοδόχων στους όρους για τα ιατρικά συνέδρια

«Οχι» ξενοδόχων στους όρους για τα ιατρικά συνέδρια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεσή του με τους περιορισμούς που τίθενται σε σχέση με την κατηγορία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που μπορεί να διεξαχθεί ένα ιατρικό συνέδριο εντός τη χώρας, τις εγκαταστάσεις τους και τη θέση τους εκφράζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Το ΞΕΕ αναφέρει ότι με τη διάταξη του αναθεωρημένου Κώδικα Δεοντολογίας «δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων εσωτερικού καθώς και η φιλοξενία επαγγελματιών υγείας σε ξενοδοχεία 5 αστέρων. Εξαιρούνται μόνο τα αυστηρώς επιχειρηματικά ξενοδοχεία 5 αστέρων τα οποία βρίσκονται σε πρωτεύουσες νομών της Ελλάδας (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα κ.λπ.)». Το Επιμελητήριο σημειώνει ότι αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους τίθενται περιορισμοί αναφορικά με τα συνέδρια που διεξάγονται στο εξωτερικό, όμως όσον αφορά περιορισμούς για τα συνέδρια του εσωτερικού τονίζει ότι είναι εσφαλμένοι και αποβαίνουν σε βάρος της υγιούς τουριστικής λειτουργίας, πλήττοντας καίρια τις τοπικές και περιφερειακές οικονομίες. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι από τη στιγμή που προβλέπεται συγκεκριμένο ανώτατο όριο ως προς το κόστος διαμονής, ο περιορισμός της δυνατότητας διεξαγωγής συνεδρίων μόνο σε ξενοδοχεία 4 αστέρων αντιβαίνει στην κοινή λογική και στη δυνατότητα να εξασφαλίζονται υψηλότερης ποιότητας καταλύματα σε φθηνότερη τιμή προς όφελος του καταναλωτή που εν προκειμένω είναι ο σύνεδρος.

Το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι υπάρχουν και πολλά ξενοδοχεία 3 αστέρων που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές και μπορούν να αντεπεξέλθουν στη διεξαγωγή ενός συνεδρίου, προσφέροντας εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Επίσης, υπογραμμίζει ότι τα περισσότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που διαθέτουν συνεδριακούς χώρους διαθέτουν και εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής. Κατά το Επιμελητήριο ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα δεν θα πρέπει να επιλέγεται για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου με βάση τις δυνατότητες για ψυχαγωγικές δραστηριότητες που παρέχει. Ωστόσο, προσθέτει, το γεγονός ότι προσφέρει και αυτές τις δραστηριότητες δεν πρέπει να αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη διοργάνωση συνεδρίων τα ξενοδοχεία τα οποία είναι γνωστό πως διαθέτουν σύγχρονους και άρτια εξοπλισμένους συνεδριακούς χώρους. Σύμφωνα με το ΞΕΕ, αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι σημαντικά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές εκτός πρωτευουσών νομών και λειτουργούσαν σε 12μηνη βάση σκέπτονται τη μετατροπή τους σε ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή