Απλήρωτες οι οφειλές της ΚΕΔΕ σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Απλήρωτες οι οφειλές της ΚΕΔΕ σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απλήρωτες παραμένουν από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οφειλές ύψους 2 δισ. ευρώ (με τις προσαυξήσεις) σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στα οποία ανέθεσε με διαγωνισμό την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης σε αιρετούς άρχοντες και στελέχη της Αυτοδιοίκησης με χρηματοδοτούμενα κονδύλια ήδη από το πρώτο ΕΣΠΑ. Καταγγελία για το θέμα έχουν αποστείλει οι εταιρείες στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Οι εταιρείες οι οποίες είχαν αναλάβει το 2008 την εκτέλεση του έργου –απασχολούν προσωπικό περίπου 1.500 ατόμων– καταγγέλλουν πώς, ενώ η ΚΕΔΕ αναγνωρίζει εγγράφως ότι χρωστά βεβαιωμένες και εκκαθαρισμένες οφειλές, αρνείται να εξοφλήσει το ποσό εδώ και μια τετραετία, παραπλανά, επικαλείται εσωτερικές πολιτικές αντιδράσεις, ενώ στα Ταμεία της έχει διατηρεί περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως λόγω της ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας, οι εταιρείες αποδέχθηκαν να μην προχωρήσουν σε εκτέλεση των εντολών πληρωμής κατά της ΚΕΔΕ και να αποδεχθούν προτεινόμενο συμβιβασμό για τη διαγραφή των προσαυξήσεων, περίπου 50 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ούτε αυτή η συμφωνία τηρήθηκε, επιχειρώντας ανακοπή της δίκης την οποία και εξασφάλισαν. Αποτέλεσμα να μεταβιβαστεί το χρέος στη νέα ηγεσία που θα προκύψει μετά τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή