Σε Ελληνικά Καλώδια – ABB η διασύνδεση Κυκλάδων

Σε Ελληνικά Καλώδια – ABB η διασύνδεση Κυκλάδων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Ελληνικά Καλώδια και η ABB είναι οι οίκοι που επιλέχθηκαν για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας (υποέργα Β και Δ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς. Για το έργο των υπόγειων και υποβρύχιων καλωδιακών διασυνδέσεων μειοδότρια εταιρεία είναι τα Ελληνικά Καλώδια (υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Τήνου – Σύρου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου – Πάρου και Τερματικό καλωδίων 150 kV στην Τήνο).

Για το υποέργο που αφορά στο συγκρότημα αντιστάθμισης έργου ισχύος SVC στη Σύρο μειοδότρια εταιρεία είναι η σύμπραξη εταιρειών ABB Α.Ε. – ΑΒΒ ΑΒ. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η υπογραφή των συμβάσεων με τους ως άνω οίκους θα πραγματοποιηθεί μετά τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Οπως αναφέρει ο Διαχειριστής, σύντομα θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα των άλλων δύο διαγωνιστικών διαδικασιών για την πλήρη ανάθεση του έργου διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή