Στα 17,7 εκατ. η κερδοφορία της Groupama

Στα 17,7 εκατ. η κερδοφορία της Groupama

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη προ φόρων 17,7 εκατ. έναντι 13 εκατ. ευρώ το 2012 πέτυχε για το 2013 η Groupama Ασφαλιστική, επιτυγχάνοντας βελτιωμένο αποτέλεσμα, παρά τη μικρή μείωση των εργασιών που παρατηρήθηκε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 153,3 εκατ. έναντι 168 εκατ. ευρώ το 2012, καταγράφοντας μείωση 8,7%, κυρίως από τον κλάδο ζημιών, τα ασφάλιστρα του οποίου περιορίστηκαν στα 93,4 εκατ. έναντι 107,9 εκατ. ευρώ το 2012. Στις ασφαλίσεις ζωής τα ασφάλιστρα σταθεροποιήθηκαν στα 59,9 εκατ. ευρώ, παρά την αρνητική συγκυρία, που οδήγησε σε πτώση των εργασιών στο σύνολο της αγοράς κατά 15% περίπου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Groupama κ. Μπερτράν Βουαρέ, η υψηλή κερδοφορία είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της αποδοτικότητας της εταιρείας και αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014, ενώ το περιθώριο φερεγγυότητας για το 2013 ενισχύθηκε στο 259%. Κατά την τρέχουσα χρονιά, έμφαση θα δοθεί στον κλάδο αυτοκινήτου, μετά και τα νέα μειωμένα τιμολόγια που έθεσε σε ισχύ η εταιρεία, με στόχο, σύμφωνα με τον κ. Βουαρέ, να αναδειχθεί σε έναν από τους βασικούς παίκτες της αγοράς. Ηδη ο ασφαλισμένος στόλος οχημάτων έχει ανέλθει στα 152.363, με σημαντική ενίσχυση τους τελευταίους μήνες, οπότε και ενεργοποιήθηκαν τα νέα εκπτωτικά τιμολόγια.

Στον κλάδο ζωής θα συνεχιστεί η ανάπτυξη μέσα από επενδυτικά προγράμματα που προωθεί ο γαλλικός όμιλος της Groupama πανευρωπαϊκά, τα οποία εγγυώνται το κεφάλαιο στη λήξη της περιόδου ασφάλισης. Στα ομαδικά προγράμματα η εταιρεία αύξησε την παραγωγή της κατά 21%, ενώ στα ατομικά η παραγωγή σταθεροποιήθηκε στα περυσινά επίπεδα με οριακή αύξηση. Κλάδο αιχμής αποτελεί για την εταιρεία και ο κλάδος υγείας, μέσω της διατήρησης ισοβίων προϊόντων, αλλά και την εισαγωγή προγραμμάτων ετήσιας ανανέωσης. Η ανανέωση και διεύρυνση της γκάμας προϊόντων περιόρισε κατά το 2013 τις απώλειες των εργασιών στον κλάδο υγείας στο -0,4%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή