Ιστορικό ρεκόρ λειτουργικών κερδών για τη «Μυτιληναίος»

Ιστορικό ρεκόρ λειτουργικών κερδών για τη «Μυτιληναίος»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο στα 231,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε η ενοποιημένη λειτουργική κερδοφορία του Μυτιληναίου το 2013, καταγράφοντας αύξηση κατά 35% σε σύγκριση με το 2012.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 22,5 εκατ. ευρώ έναντι 19,1 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2012. Ο όμιλος το 2013 πραγματοποίησε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 1,403 δισ. ευρώ έναντι 1,454 δισ. ευρώ το 2012. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίου στο χρηματιστήριο «μετά από μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης για την ελληνική οικονομία, ο όμιλος στις αρχές του 2014 παρουσιάζει ιστορική υψηλή λειτουργική κερδοφορία, ισόρροπη συνεισφορά των κύριων τομέων δραστηριοποίησης και συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, η ραγδαία αποκλιμάκωση του καθαρού δανεισμού και η βελτίωση του πιστωτικού του προφίλ, που επετεύχθη μέσω της μείωσης του καθαρού δανεισμού από 725 εκατ. ευρώ σε 510 εκατ. ευρώ και της μετατροπής του συνόλου σχεδόν του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο (για 3 συν 2 έτη), διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου».

Ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ το 2013 διαμορφώθηκε στα 606,5 εκατ. ευρώ, με το 89,8% να προέρχεται από έργα εκτός Ελλάδος, έναντι 547,5 εκατ. ευρώ το 2012. Η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε σε 101,9 εκατ. ευρώ από 92,7 εκατ. ευρώ το 2012. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «η Μέτκα το 2013 κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα, καθώς η διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, το 2013 ολοκλήρωσε με επιτυχία 6 μεγάλα έργα συνολικής ισχύος άνω των 2.500 MW, ενώ υπέγραψε συμβόλαια ανάληψης 4 νέων μεγάλων έργων σε διάφορες χώρες. Το επόμενο διάστημα, η εταιρεία θα επιδιώξει την περαιτέρω ενδυνάμωσή της στις αγορές όπου ήδη δραστηριοποιείται, αλλά και τη διείσδυσή της σε νέες αγορές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής». Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Μυτιληναίου επισημαίνει τα εξής: «έχοντας πλέον ολοκληρώσει το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της ενέργειας, ύψους 1 δισ. ευρώ, λειτουργεί τις πιο σύγχρονες και αποδοτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και είναι στρατηγικά τοποθετημένος, ώστε να ωφεληθεί τα μέγιστα από τη σταδιακή μετάβαση σε ένα πιο ανταγωνιστικό μοντέλο αγοράς, ενώ προσβλέπει στις εξελίξεις που με βάση το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας επιταχύνουν την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή