Η Profile σχεδιάζει επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία

Η Profile σχεδιάζει επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία υποσχέθηκε η διοίκηση της εισηγμένης στο Χ.Α. εταιρείας πληροφορικής, Profile. Η εταιρεία, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό της, Χαρ. Στασινόπουλο, στοχεύει σε περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της σε διεθνείς αγορές, προωθώντας τις λύσεις λογισμικού και υπηρεσίες πληροφορικής που παρέχει σε επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα.

Η Profile ανέφερε ότι το 2013 περίπου το 45% των εσόδων της προήλθε από τις αγορές εξωτερικού, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2010, όπου τα έσοδα από το εξωτερικό αντιστοιχούσαν στο 25% των εσόδων της. Η εταιρεία πραγματοποίησε τη στροφή αυτή, αφού, όπως ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος, ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας είχε περιορίσει δραστικά τις δαπάνες του σε συστήματα και υπηρεσίες πληροφορικής.

Σήμερα η Profile έχει πελάτες σε 18 χώρες του κόσμου και παρουσία σε πέντε από αυτές και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, στη Σιγκαπούρη, στην Ελβετία, στην Κύπρο και στο Λονδίνο. Μέσω της επέκτασης σε νέες αγορές στο μέλλον, η εταιρεία προσδοκά μέχρι το 2016 το 66% των εσόδων της να προέλθει από το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι για το 2013 η εταιρεία εμφάνισε έσοδα 9,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας κάμψη 7% σε σχέση με τα έσοδα της προηγούμενης χρονιάς, λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤDA) ύψους 2,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6% και κέρδη μετά από φόρους ύψους 0,62 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 18%. Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ακόμη ότι δεν θα διανείμει μέρισμα για τα κέρδη της περασμένης χρήσης, καθώς εκτιμά ότι το όποιο πλεόνασμα ρευστότητας πρέπει να διατεθεί στο επενδυτικό πρόγραμμά της. Τέλος, ο κ. Στασινόπουλος απέκλεισε οποιαδήποτε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία, εκτιμώντας το πολύ χαμηλό επίπεδο της τιμής της μετοχής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή