Σύντομα (28/3/14)

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεύρυνση ζημιών στα 58 εκατ. ευρώ το 2013 για τη Χαλκόρ

Διπλασιάστηκαν οι ζημίες της Χαλκόρ το 2013 καθώς ανήλθαν στα 58 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 26 εκατ. ευρώ το 2012. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Χαλκόρ διαμορφώθηκε κατά το 2013 σε 1,102 δισ. ευρώ έναντι 1,259 δισ. ευρώ το 2012 σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 12,5%. Η μείωση αυτή οφείλεται στην πτώση του συνολικού όγκου πωλήσεων κατά 7% και στις μειωμένες μέσες τιμές των μετάλλων συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η μεταβλητότητα και οι προκλήσεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον διατηρήθηκαν και το 2013, με τις οικονομίες της Ευρωζώνης να εμφανίζουν περαιτέρω επιβράδυνση (με εξαίρεση τη Γερμανία) και με την Ελλάδα να παραμένει σε βαθιά ύφεση. Ειδικότερα, η ζήτηση για προϊόντα εγκαταστάσεων κινήθηκε σε αρνητικά επίπεδα, καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά. Κατά συνέπεια, μειώθηκε ο όγκος πωλήσεων του ομίλου, αλλά σε μικρότερο ποσοστό απ’ ό,τι η αγορά, ενώ πιέστηκαν αισθητά οι τιμές κατεργασίας λόγω του έντονου ανταγωνισμού.

Ενισχύει το δίκτυο Υγείας η Interamerican

Σταθερά προσανατολισμένη στις ασφαλίσεις Υγείας η Interamerican, αναπτύσσει πανελλαδικά το δίκτυο Υγείας συνεργαζόμενων ιατρών, στη λογική ολοκληρωμένων παροχών και καλύψεων μέσα από το καινοτόμο σύστημα Υγείας που έχει οργανώσει. Το δίκτυο αριθμεί σήμερα 1.371 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, έναντι 1.266 το 2012 (αύξηση συνεργατών κατά 8%), ενώ αντίστοιχη είναι και η ανάπτυξη των συνεργαζόμενων διαγνωστικών κέντρων που έφθασαν τα 240. Αναφερόμενος στη δυναμική της εταιρείας στον κλάδο Υγείας, ο κ. Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής Ζωής και Υγείας, σημειώνει ότι η Interamerican που εισήγαγε πρώτη την αντίληψη του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα με το Medisystem, συνεχίζει να επενδύει και στην ανάπτυξη των ιδιόκτητων υποδομών Υγείας, διαθέτοντας την Αμεση Ιατρική Βοήθεια που παρέχει υγειονομική μεταφορά και συμβουλευτική υποστήριξη, ενώ στην Αττική λειτουργεί την Αθηναϊκή Mediclinic, γενική κλινική μιας ημέρας και το πολυϊατρείο Medifirst. Οι εργασίες της εταιρείας στην Υγεία κατά το 2013 απέδωσαν 89,5 εκατ. σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, με καθαρά κέρδη 3,9 εκατ.

H Μάρακ Ηλεκτρονική προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών της προς το Δημόσιο σε 90 μηνιαίες δόσεις. Η απόφαση θα έχει ως κύριο αποτέλεσμα τη μετατροπή μεγάλου μέρους των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας σε μακροπρόθεσμες. Το γ΄ τρίμηνο του 2013, οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 519.000 ευρώ από 1,540 εκατ. ευρώ ευρώ κατά το γ΄ τρίμηνο του 2012. Η διοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της κυρίως στο εξωτερικό, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και σε χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Κουρδιστάν.

Οικονομικές σχέσεις με Αζερμπαϊτζάν

Hμερίδα για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας -Αζερμπαϊτζάν διοργανώνει τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στην Αθήνα το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν. Θα συμμετάσχουν πάνω από 60 επιχειρήσεις για να ενημερωθούν για την ενεργειακή πολιτική του Αζερμπαϊτζάν και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ομιλητές θα είναι: δρ Ρόβσαν Ιμπραχίμοφ, επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής, Κέντρο Στρατηγικών Μελετών, δρ Βούζαλ Γκάσιμλι, επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Ανάλυσης και Παγκόσμιων Υποθέσεων, Κέντρο Στρατηγικών Μελετών και Μάκης Παπαποστόλου, σύμβουλος επιχειρήσεων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δρ Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Στα 73,2 εκατ. ευρώ οι ζημίες της Σιδενόρ

Αυξήθηκαν οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους της Σιδενόρ το 2013, καθώς έφθασαν τα 73,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 66,7 εκατ. το 2012. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στη χρήση 2013 σε 807,7 εκατ. έναντι 1,046 δισ. το 2012, καταγράφοντας πτώση κατά 22,8%. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 10,8 εκατ. έναντι 27,1 εκατ. το 2012, απόρροια πέραν των ανωτέρω και του υψηλού ενεργειακού κόστους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν και από έκτακτες ζημίες ύψους 12,8 εκατ., τα οποία κατά κύριο λόγο αφορούσαν την προσωρινή αναστολή της παραγωγικής λειτουργίας του εργοστασίου της Sovel στον Αλμυρό Μαγνησίας και στο κόστος αδράνειας των εργοστασίων της Stomana Industry και της Σωληνουργεία Κορίνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή