Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Motor Oil

Υποχώρηση κερδών

Περισσότερες από μισό εκατομμύριο μετοχές της Motor Oil διακινήθηκαν αυτήν την εβδομάδα. Η μετοχή εμφάνισε επαρκή εμπορευσιμότητα για τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς. Η εισηγμένη το 2013 εμφάνισε ενοποιημένο κύκλο ύψους 7,844 δισ. έναντι 8,240 δισ. για το 2012 λόγω της μείωσης του μέσου όρου των τιμών των προϊόντων πετρελαίου. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 5,58 εκατ. έναντι 90,9 εκατ. το 2012 εξαιτίας της αναβαλλόμενης φορολογίας λόγω της αλλαγής του φορολογικού συντελεστή από 20% σε 26%.

Κέκροψ

Αύξηση κεφαλαίου 4 εκατ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή του Κέκροπα, καθώς ο τίτλος ενισχύθηκε 39,18% αυτήν την εβδομάδα. Η γενική συνέλευση των μετόχων έλαβε την απόφαση η εταιρεία να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου έως το ποσό των 4 εκατ. με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων με έκδοση νέων μετοχών σε αναλογία 3 νέες για κάθε 1 παλαιά. Στην αύξηση κεφαλαίου θα εξασκήσουν τα δικαιώματά τους και οι εισηγμένες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrapar που ελέγχουν βασικά ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

ΝΕΛ

Σε δεινή οικονομική θέση

Εβδομαδιαίες απώλειες 22,23% κατέγραψε η μετοχή της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου. Η ακτοπλοϊκή παραμένει σε δεινή οικονομική θέση. Με υψηλό δανεισμό, καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων, η εταιρεία προσπαθεί να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις, ενώ ήδη έχει δεχθεί τις παρατηρήσεις του υπουργείου Ναυτιλίας για τη μη δρομολόγηση πλοίων σε συγκεκριμένες γραμμές. Γενικότερα, ο κλάδος βυθίζεται στις ζημιές λόγω του υψηλού κόστους πετρελαίου αλλά και της μείωσης της επιβατικής κίνησης.

AutoHellas

Σε θετική τροχιά

H ενδυνάμωση του τουρισμού στην Ελλάδα διατήρησε σε θετική τροχιά τα οικονομικά αποτελέσματα της Autohellas θυγατρικής του ομίλου Βασιλάκη. Η μετοχή ενισχύθηκε 6,26% την τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα του Μαρτίου. Το 2013 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εισηγμένης ανήλθε στα 151,4 εκατ. ευρώ έναντι 152 εκατ. ευρώ του 2012, παρουσιάζοντας οριακή μείωση κατά 0,4%. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 6,5 εκατ. ευρώ από 8,1 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή