Η Aegean ανοίγει και άλλο τα φτερά της με περισσότερες θέσεις και προορισμούς

Η Aegean ανοίγει και άλλο τα φτερά της με περισσότερες θέσεις και προορισμούς

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Aegean Airlines ανοίγει τα φτερά της προς μια αναπτυξιακή πορεία, συμβάλλοντας ωστόσο και στην περαιτέρω ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, φέτος. Το 2014 η εταιρεία προσφέρει 1,150 εκατ. περισσότερες θέσεις, διαμορφώνοντας τις διαθέσιμες για φέτος στα 13 εκατ., συνδέοντας πλέον την Ελλάδα με συνολικά 87 προορισμούς σε 32 χώρες. Από αυτούς οι 17 είναι νέοι, ενώ οι 14 συνδέουν πόλεις του εξωτερικού με την Αθήνα. Παράλληλα, με την εγκατάσταση της νέας βάσης αεροσκάφους στα Χανιά, η εταιρεία διαθέτει πλέον 8 ελληνικές βάσεις που εξυπηρετούν τα συνολικά 50 αεροσκάφη της (προστέθηκαν πέντε νέα Airbus A320 & A321). Το σύνολο των δρομολογίων της εταιρείας αυξάνεται πλέον στα 205 εξωτερικού και 51 εσωτερικού. Από τις 13 εκατ. προσφερόμενες θέσεις, οι 6,6 εκατ. αφορούν 33 προορισμούς εσωτερικού και οι 6,4 εκατ. θέσεις εσωτερικού, ενισχυμένες κατά 900.000 θέσεις σε σχέση με το 2013.

2.400 θέσεις εργασίας

Η ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία προσφέρει πλέον 2.400 θέσεις εργασίας, πετώντας σε 120 προορισμούς σε 32 χώρες, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την είσοδο της Ryanair στην ελληνική αεροπορική αγορά. Σχολιάζοντας μάλιστα την παρουσία της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτ. Βασιλάκης δήλωσε ότι «η δική μας παρουσία είναι σταθερή και διαχρονική όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας επενδύσει κατά την περίοδο της κρίσης και έχοντας στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό», αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την έως τώρα ακολουθούμενη τακτική της Ryanair να «μπαινοβγαίνει» σε αγορές. Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας σημειώνουν –πέρα από το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος– ότι το προϊόν των δύο εταιρειών είναι διαφορετικό, όπως επίσης και η επιχειρησιακή τους πολιτική. Η Aegean Airlines διασφαλίζει, αλλά και διευρύνει, την ευκολία πρόσβασης και στο πιο μικρό νησί της Ελλάδας, τόσο για τους Ελληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες. Η νέα πολιτική ναύλων, μάλιστα, στο δίκτυο εσωτερικού απέδωσε άμεση ανάπτυξη 15%-20%, ήδη από τους χειμερινούς μήνες. Εχουν προστεθεί συνολικά 84.000 νέες θέσεις (αύξηση 23%) από και προς τις άγονες γραμμές, όπου έχει ενταχθεί και ο δεύτερος χαμηλότερος ναύλος.

Από το περασμένο φθινόπωρο, μάλιστα, η εταιρεία παρέχει κατά τους χειμερινούς μήνες μηδενική χρέωση (20 ευρώ για τους θερινούς μήνες) για το σκέλος του εσωτερικού δικτύου (άγονων γραμμών) για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς το εξωτερικό, προς και από τα νησιά.

Δύο νέοι τύποι ναύλων

Ο ελάχιστος μάλιστα ναύλος εσωτερικού ορίστηκε στα 12 ευρώ, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται στα 42 ευρώ (30,64 ευρώ τέλη) από την Αθήνα και στα 24 ευρώ (12 ευρώ τέλη) προς Αθήνα, για κρατήσεις που θα γίνουν πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία ταξιδίου. Στο ίδιο πλαίσιο «όσο πιο νωρίς τόσο πιο φθηνά» η εταιρεία έχει λανσάρει από το περασμένο φθινόπωρο δύο νέους τύπους ναύλων, το GoLight που αφορά ταξίδια χωρίς αποσκευές και τη δυνατότητα μιας χειραποσκευής και το Flex που παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής του εισιτηρίου χωρίς χρέωση αλλαγής. Για έγκαιρες κρατήσεις επίσης προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του ημερολογίου χαμηλών ναύλων (low fare calendar), το οποίο εμφανίζει στον χρήστη της ιστοσελίδας τις χαμηλότερες τιμές για τις πτήσεις που επιλέγει.

Οσον αφορά στο δίκτυο εξωτερικού, το 2014 η εταιρεία προσέθεσε συνολικά 17 νέους προορισμούς σε πέντε χώρες (Ιορδανία, Δανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανο και Σουηδία).

Διπλασιασμός επιβατικής κίνησης

Η πολιτική της εταιρείας να επενδύσει στην εξωστρέφεια την περίοδο της κρίσης, μεταξύ δηλαδή 2008 και 2013, οδήγησε σε διπλασιασμό της επιβατικής κίνησης εξωτερικού, που από 2,2 εκατ. το 2008 εκτοξεύθηκαν σε 4 εκατ. επιβάτες εξωτερικού το 2013. Συγκεκριμένα με τις κινήσεις της, η εταιρεία ενισχύει τον τουρισμό από τη Γερμανία προσφέροντας 1,3 διαθέσιμες θέσεις (αυξημένες κατά 20%) σε 9 προορισμούς (με 12 νέα δρομολόγια) από έξι ελληνικές βάσεις. Ο γαλλικός τουρισμός από την πλευρά του, ενισχύθηκε με 563.500 θέσεις (αυξημένες κατά 13%), καθώς η Aegean πετάει σε 7 γαλλικούς προορισμούς (6 νέα δρομολόγια) από πέντε ελληνικές βάσεις. Παράλληλα, η εταιρεία πετάει σε 4 ρωσικούς προορισμούς από 7 ελληνικές βάσεις, εκτελώντας 22 δρομολόγια (εκ των οποίων τα τρία νέα), προσφέροντας 17% περισσότερες θέσεις από και προς τη Ρωσία (615.000 θέσεις).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή