Σύντομα (2/4/14)

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πιστωτικές κάρτες από Πειραιώς – ΑΒ Βασιλόπουλο

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος λανσάρουν τη νέα σειρά καρτών ΑΒ Plus MasterCard, προσφέροντας πρόγραμμα επιβράβευσης άμεσα συνδεδεμένο με το γνωστό πρόγραμμα πιστότητας ΑΒ Plus της ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι κάρτες ΑΒ Plus MasterCard έχουν τεχνολογία contactless (ανέπαφων συναλλαγών) και διατίθενται σε 3 προϊόντα: χρεωστική, πιστωτική και προπληρωμένη.

Με τις κάρτες ΑΒ Plus MasterCard, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσφέρεται πρόγραμμα επιβράβευσης διαθέσιμο σε 3 διαφορετικά προϊόντα καρτών, που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να κερδίζουν, επιλέγοντας τον τύπο κάρτας που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Οι κάτοχοι, χρησιμοποιώντας τις ΑΒ Plus MasterCard, κερδίζουν επιπλέον πόντους ΑΒ Plus απ’ όλες τις αγορές σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διπλάσιους πόντους στα ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι πόντοι που συγκεντρώνονται με τις νέες κάρτες προστίθενται στους πόντους που συλλέγονται με την κάρτα ΑΒ Plus και οι κάτοχοι κερδίζουν περισσότερες επιταγές έκπτωσης ΑΒ Plus αξίας 6 ευρώ από τα ΑΒ Βασιλόπουλος, σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Σε 23,92 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Mevaco Μεταλλουργική το 2013 έναντι 31,43 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μείωση κατά 23,88%. Τα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν κατά την τρέχουσα χρήση σε κέρδη 384,43 χιλ. ευρώ έναντι 1,84 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μείωση κατά 79,10%.

Τα αποτελέσματα μετά από φόρους για τον όμιλο ανήλθαν σε κέρδη 20,55 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 1,39 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μείωση κατά 98,52%.

Στο Χ.Α εισάγεται η «Ανεμος»

Μετά 4 χρόνια (2013-2010) χωρίς νέα εισαγωγή στο χρηματιστήριο, η «Ελ. Τεχ. Ανεμος» θυγατρική του Ελλάκτωρα θα αποτελέσει την πρώτη εισαγωγή εντός του 2014. Η εταιρεία ξεκίνησε το 2000 από μια μικρή ομάδα 5 ατόμων και σήμερα απασχολεί 32 άτομα. Το 2001 υπέβαλε τις πρώτες αιτήσεις για άδεια παραγωγής και το 2003 ξεκίνησε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα της εταιρείας. Σήμερα η εταιρεία λειτουργεί δώδεκα αιολικά πάρκα, 1 φωτοβολταϊκό σταθμό και ένα μικρό υδροηλεκτρικό, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 170 MW. Επίσης κατασκευάζει δύο αιολικά πάρκα συνολικής δυναμικότητας 60 MW και κατέχει άδειες παραγωγής για έργα ισχύος 865 MW και προγραμματίζει την υλοποίηση έργων ισχύος 1.113 MW.

Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ενεργειακό κόμβο

Ο ρόλος της Ελλάδας για την ενεργειακή πολιτική στην Ανατολική και Νοτιανατολική Ευρώπη αναδείχθηκε στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Συνδέσμου Α.Ε. και ΕΠΕ με τη συνεργασία του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών υπό την αιγίδα του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα. Ο δρ Ροβσχάν Ιμπραΐμοφ, επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής, του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με τον αγωγό Nabucco, ο αγωγός TAP είναι συντομότερος και φθηνότερος. Επίσης, πλεονεκτεί από γεωπολιτικής άποψης, καθώς δίνει τη δυνατότητα μελλοντικά να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες των Βαλκανίων με ανάγκες σε φυσικό αέριο.

Ο δρ Βουσάλ Γκασιμλί, επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Ανάλυσης και Παγκοσμίων Υποθέσεων του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν καταβάλλει προσπάθειες για τη διαφοροποίηση της οικονομίας, ώστε να μη βασίζεται αποκλειστικά στην εξόρυξη και εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και στη γνώση και την καινοτομία.

Yπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται όχι μόνο ως ενεργειακός κόμβος στη Νοτιανατολική Ευρώπη, αλλά και ως η χώρα από την οποία θα διέλθει το δίκτυο οπτικών ινών της Ευρασίας, στο πλαίσιο του ευρασιατικού προγράμματος TASIM που η αζερική κυβέρνηση προωθεί (Project Trans-Eurasian Information Super Highway) και θα ενώνει τη Δυτική Ευρώπη με την Ανατολική Ασία.

Επίσης, χάρις στην ενοποίηση των ηλεκτρικών δικτύων της Ευρώπης και της Τουρκίας μέσω γραμμών υπερυψηλής τάσης που θα διέρχονται από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ανοίγει ο δρόμος για την εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ χωρών της Ευρώπης και της Ασίας.

Με ζημίες έκλεισε το 2013 ο όμιλος της Euromedica

Ζημίες 50,3 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος εταιρειών Euromedica, τη χρήση 2013, έναντι ζημιών 55,2 εκατ. ευρώ, το 2012. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα χρήσης 2013 έχουν επιβαρυνθεί με έκτακτα έξοδα, ύψους 54,8 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε, στη χρήση 2013, στα 177,8 εκατ. ευρώ έναντι 209,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας πτώση κατά 15,1%. Σε επίπεδο κερδοφορίας, τα μεικτά αποτελέσματα του ομίλου ανήλθαν, το 2013, σε ζημίες 1 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 56,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, κυρίως λόγω των προβλέψεων, ύψους 40,8 εκατ. ευρώ, που σχηματίστηκαν για την κάλυψη ενδεχόμενης επιβάρυνσης από την εφαρμογή των διατάξεων για το clawback και το rebate από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ. Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 12,9 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 26,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή