Κίνδυνος κατάσχεσης σε βάρος της «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες»

Κίνδυνος κατάσχεσης σε βάρος της «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τον φόβο των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων της από πιστωτές και προμηθευτές της βρίσκεται πλέον η «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες», καθώς χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να μην εκτελεί διαταγές πληρωμών από πιστωτές της. Σημειώνεται ότι στις 27 Μαρτίου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, το διοικητικό συμβούλιο της «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες» κήρυξε στάση πληρωμών και ταυτόχρονα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Η διοίκηση της εταιρείας παρέπεμψε χθες στην ανακοίνωση της 27ης Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία η «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες» εξακολουθεί να επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, καθώς η προοπτική αυτή αποτελεί τη μοναδική βιώσιμη και μακρόπνοη λύση στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο αντιμετωπίζει».

Τις οριστικές αποφάσεις των τραπεζών για την αναδιάρθρωση του χρέους τους, αποφάσεις που πιθανώς θα περιλαμβάνουν και μετοχοποίηση των δανείων, αναμένουν οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

Η «Σελόντα» σε χθεσινή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο υποστηρίζει ότι οι όποιες καθυστερήσεις δεν θα επηρεάσουν τις συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού, η οριστικοποίηση του οποίου αναμένεται εντός των επόμενων μηνών. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι την 31η Δεκεμβρίου 2013 είχε αποτελέσματα αρνητικά, μεγαλύτερα από το 30% της καθαρής θέσης. Τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί βασικά από τη σημαντική μείωση της αξίας των βιολογικών αποθεμάτων και από τις έκτακτες μη επαναλαμβανόμενες ζημιές από απομειώσεις και αποτιμήσεις συμμετοχών και υπεραξιών. Ωστόσο, λόγω των ενεργειών παραγωγικής αναδιοργάνωσης, αλλά και των αυξημένων τιμών πώλησης σε σχέση με το 2013, η διοίκηση της «Σελόντα» εκτιμά ότι θα πετύχει λειτουργική κερδοφορία. Η «Νηρεύς» από την πλευρά της έλαβε στις 24 Μαρτίου επιστολή από τους πιστωτές της (Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank) στην οποία προτείνεται χρονοδιάγραμμα για την οριστικοποίηση των ελέγχων έτσι ώστε να διαμορφωθούν στη συνέχεια και να συμφωνηθούν οι όροι αναδιάρθρωσης του δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή