Από αύριο στο Χ.Α. οι νέες μετοχές της Alpha Bank

Από αύριο στο Χ.Α. οι νέες μετοχές της Alpha Bank

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει αύριο η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Alpha Bank που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου που πραγματοποίησε η τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα. Χθες η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 1.846.153.846 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας.

Η αύξηση κεφαλαίου ήταν απολύτως επιτυχής, καθώς μέσα σε λίγες μόνο ώρες «έκλεισε» το βιβλίο προσφορών, ενώ οι ξένοι επενδυτές προσέφεραν 2,4 δισ. ευρώ έναντι 1,2 δισ. ευρώ που ζητούσε η τράπεζα. Παράλληλα η ΤτΕ ενέκρινε, όπως αναμενόταν, την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 940 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η διάθεση σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα 102.941.176 μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της τράπεζας, τη Δευτέρα 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της δημόσιας πρότασης και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου. Η διαπραγμάτευση των 1.029.411.764 νέων μετοχών που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα διατεθούν στους επενδυτές στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα) θα ξεκινήσει την Τετάρτη 16 Απριλίου. Σημειώνεται ότι και η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε την έγκριση από την ΤτΕ για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή