Κατά 5% αυξήθηκε η μέση τιμή δίκλινου δωματίου τον Απρίλιο

Κατά 5% αυξήθηκε η μέση τιμή δίκλινου δωματίου τον Απρίλιο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 5% παρουσιάζει η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Ελλάδα για τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας σε 83 ευρώ.

Αυτό δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Τrivago. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί για την εξαγωγή ορθών συμπερασμάτων ότι το Πάσχα που είναι κινητή εορτή και είθισται να αυξάνονται οι ξενοδοχειακές τιμές, για τη φετινή χρονιά εορτάζεται αυτό τον μήνα ενώ το 2013 εορτάσθηκε τον Μάιο. Επιπροσθέτως, η αύξηση σημειώνεται έπειτα μία τετραετία διαδοχικών μειώσεων στις ξενοδοχειακές τιμές. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η μέση ξενοδοχειακή τιμή τον Απρίλιο, φέτος, συγκρινόμενη με την αντίστοιχη τιμή όπως είχε διαμορφωθεί τον ίδιο μήνα του 2010 (98 ευρώ) είναι μειωμένη κατά 15,3%.

Με βάση τα στοιχεία της Trivago η Ελλάδα είναι ο πέμπτος φθηνότερος προορισμός γι’ αυτό τον μήνα σε ό,τι αφορά τη ξενοδοχειακή διαμονή μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών. Φθηνότεροι προορισμοί από την Ελλάδα είναι η Βουλγαρία με 57 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η Πολωνία με 63 ευρώ, η Ρουμανία με 66 ευρώ, η Ουγγαρία με 79 ευρώ. Στον αντίποδα οι ακριβότεροι προορισμοί είναι η Ελβετία με 189 ευρώ ανά διανυκτέρευση, η Νορβηγία με 147 ευρώ και η Σουηδία με 142 ευρώ.

Οι ξενοδοχειακές τιμές ανά την Ελλάδα παρουσιάζουν μεικτή εικόνα. Από τους δεκαέξι προορισμούς που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από την Trivago γι’ αυτό τον μήνα, σε οκτώ προορισμούς (Χανιά, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Ρέθυμνο, Πάργα, Ιος, Ναύπλιο και Ερμούπολη) οι τιμές παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον περυσινό Απρίλιο, σε επτά προορισμούς (Αγιος Νικόλας, Ελούντα, Κέρκυρα, Φαληράκι, Φηρά, Φηροστεφάνι, Νάξος) εμφανίζουν αύξηση, ενώ σε έναν (Ρόδος) δεν υφίσταται μεταβολή. Η μεγαλύτερη πτώση σε ποσοστό 23% καταγράφεται στη μέση τιμή (50 ευρώ) των ξενοδοχείων της Ιεράπετρας και η υψηλότερη αύξηση σε ποσοστό 31% στη μέση τιμή (94 ευρώ) των μονάδων του Αγίου Νικολάου.

Η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην Αθήνα για τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 13,5% φθάνοντας σε 84 ευρώ. Παρά την αύξηση, η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι χαμηλότερη από την αντίστοιχη τιμή όπως είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2012 (87 ευρώ), του 2011 (99 ευρώ) και του 2010 (105 ευρώ). Ειδικότερα, η μέση ξενοδοχειακή τιμή τον τρέχοντα μήνα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2010 υπολείπεται σε ποσοστό 20%. Η Αθήνα είναι ο ένατος φθηνότερος προορισμός σε ό,τι αφορά την ξενοδοχειακή διαμονή γι’ αυτό τον μήνα μεταξύ 50 ευρωπαϊκών πόλεων σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago. Οι τρεις φθηνότερες ξενοδοχειακές τιμές συναντώνται στη Σόφια (60 ευρώ), στη Σαραγόσα (66 ευρώ) και στη Βαρσοβία (69 ευρώ). Στον αντίποδα οι τρεις ακριβότερες ξενοδοχειακές τιμές συναντώνται στη Γενεύη (254 ευρώ), στη Βενετία (226 ευρώ) και στο Λονδίνο (200 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή