Ψηλά στην ατζέντα Κινέζων αξιωματούχων οι σιδηρόδρομοι

Ψηλά στην ατζέντα Κινέζων αξιωματούχων οι σιδηρόδρομοι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχέδιά τους για επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας θα «μεταφέρουν» στις βαλίτσες τους οι Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που θα επισκεφθούν την Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Ελλάδα καταφθάνει τη Δευτέρα αντιπροσωπεία της NDRC (πρόκειται για την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας με αρμοδιότητες υπερυπουργείου) με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα αυτής. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι θα έχουν συναντήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι επενδύσεις εκσυγχρονισμού στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι εμπορευματικές μεταφορές από το λιμάνι του Πειραιά προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Οι Κινέζοι κατασκευάζουν ήδη γραμμή μεταξύ Ρουμανίας και Βουλγαρίας και αυτό που επιδιώκουν είναι η διασύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας.

Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Νότης Μηταράκης συναντήθηκαν για θέματα επενδύσεων με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη συνεργασία των δύο πλευρών στους τομείς μεταξύ άλλων της τεχνολογίας, της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Παγκοσμίου Προγράμματος Επιχειρηματικότητας (GEP) στα τέλη Απριλίου στην Αθήνα. To Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την προώθηση και την υποστήριξη επιχειρηματιών σε όλο τον κόσμο. Μέσω αυτού του προγράμματος δημιουργούνται δίκτυα «επιχειρηματικών αγγέλων», δράσεις mentoring σε νέους επιχειρηματίες κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή