Εβδομάδα οδικής ασφάλειας με τη στήριξη της AΧΑ Ασφαλιστικής

Εβδομάδα οδικής ασφάλειας με τη στήριξη της AΧΑ Ασφαλιστικής

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, το δραστήριο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, διοργάνωσε την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από 16 ώς 23 Μαρτίου 2014. Τη διοργάνωση, εδώ και τρία χρόνια, στηρίζει η Axa Ασφαλιστική, που είναι και μέλος της συμμαχίας «Δρόμοι στο μέλλον», για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στον δρόμο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας -που έθεσαν υπό την αιγίδα τους η Ελληνική Ευρωπαϊκή Προεδρία και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- το δίκτυο των 1.800 εθελοντών του ινστιτούτου πραγματοποίησε δραστηριότητες σε όλη τη χώρα, υλοποιώντας έτσι το μεγαλόπνοο έργο του «που σώζει ζωές» και το οποίο φέρει τις πιστοποιήσεις προτύπων διεθνών έγκυρων φορέων, αλλά και τιμητικές διακρίσεις που έχουν απονεμηθεί στην ιδρύτρια και πρόεδρό του, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

Με τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον άδικο χαμό του νεαρού Πάνου Μυλωνά, στο πλαίσιο της «Ημέρας μνήμης και δράσης για την οδική ασφάλεια» του ΙΟΑΣ, που λαμβάνει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», έγινε πρόταση στους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες να προσυπογράψουν τον «Δεκάλογο Δέσμευσης» που θέτει την οδική ασφάλεια μεταξύ των πλέον καίριων προτεραιοτήτων τους. Η πρωτοβουλία αυτή, που ξεκίνησε από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, θα έχει επεκταθεί ώς τις εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εβδομάδας οδικής ασφάλειας και με τη στήριξη της Axa, έγιναν εκπαιδεύσεις σε γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Κάν’ το Σωστά» που υποστηρίζεται από την Axa. Από το 2003 ώς σήμερα, η Axa και το ινστιτούτο έχουν εκπαιδεύσει 4.000 μαθητές σε 30 σχολικές μονάδες και ο στόχος έως τον Ιούνιο 2014 είναι 5.000 μαθητές. Πραγματοποιήθηκε επίσης εθελοντική αιμοδοσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, όπως και η εκστρατεία Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στον Δρόμο, κατά την οποία διανεμήθηκαν 200.000 ενημερωτικά έντυπα σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ημερίδας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών και του ΙΟΑΣ, με θέμα τους Δείκτες Απόδοσης Μέτρων Ασφάλειας, συζητήθηκε η «Οδική ασφάλεια στην Ελλάδα και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» – ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2006, εφαρμόζεται σε 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και όχι μόνο, και υποστηρίζεται οικονομικά από τους ομίλους Volvo και Toyota, όπως και από φορείς δημοσίων μεταφορών σκανδιναβικών χωρών. «Το ΙΟΑΣ οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς τροχαία συμβάντα και επικεντρώνεται σε ενέργειες που έχουν στόχο να βελτιώσουν την κατάσταση μέσα από δύο κυρίως άξονες: την παιδεία και τον πολιτισμό. Γιατί η οδική ασφάλεια σε μια χώρα είναι δείκτης πολιτιστικής ευμάρειας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η κ. Διανέλλη-Μυλωνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή