Ο αθλητισμός αυξάνει την απόδοση των εργαζομένων

Ο αθλητισμός αυξάνει την απόδοση των εργαζομένων

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί στη χώρα μας οι ποδηλάτες να μην έχουν ακόμη αποκτήσει τους ποδηλατοδρόμους που δικαιούνται και που προβλέπονται για την ασφαλή κυκλοφορία στην πόλη, ωστόσο η αυξανόμενη παρουσία τους είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η σωματική άσκηση και ο αθλητισμός έχoυν μπει για τα καλά ως συνιστώσα στην καθημερινή ζωή μας. Επιπλέον, τη διεκδικούμε και στο πλαίσιο της εργασίας μας, ως παράγοντα για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Αυτό φανερώνει το μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων που δήλωσαν στην έρευνα Workmonitor της Randstad για το α΄ τρίμηνο 2014, ότι αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους όταν ασκούνται είτε όταν παίρνουν τακτικά μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες.

Σχεδόν στο σύνολό τους, δήλωσαν ότι τα αθλήματα και η άσκηση έχουν καθοριστική σημασία για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, ότι λαμβάνουν προσωπικές πρωτοβουλίες ώστε να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση –για παράδειγμα χρησιμοποιούν τις σκάλες αντί για το ασανσέρ στο γραφείο– και πιστεύουν ότι η φυσική κατάστασή τους είναι δική τους ευθύνη και όχι του εργοδότη. Ωστόσο ο ένας στους δύο ερωτηθέντες πιστεύει ότι ο εργοδότης τους στηρίζει ενεργά έναν υγιεινό τρόπο ζωής και αρκετοί είναι και εκείνοι (31%) που είπαν ότι προάγει και την κατανάλωση υγιεινών τροφών, για παράδειγμα στο εστιατόριο της εταιρείας.

Αναμενόμενο, βέβαια, το ότι μόνο 14% δήλωσε ότι ο εργοδότης τούς επιτρέπει να ασκούνται ή να παίρνουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. Μικρό επίσης και το ποσοστό (18%) εκείνων που δήλωσαν ότι οι εργοδότες τους διαθέτουν γυμναστήριο είτε αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα στην εταιρεία, είτε ότι τους παρέχουν έκπτωση για την εγγραφή τους σε γυμναστήρια είτε αθλητικά κέντρα. Η τριμηνιαία αυτή έρευνα δεν διερεύνησε μόνο το κατά πόσο ο ισορροπημένος τρόπος ζωής συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων, αλλά κατέγραψε και τον δείκτη κινητικότητας και την εμπιστοσύνη και ικανοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων από την εργασία τους.

Τα ευρήματα σχολίασε η κ. Λι Εστεργκορντ, managing director της Randstad Hellas, και εξέφρασε την αισιοδοξία της. «Οι ελπιδοφόρες εξελίξεις που παρατηρούμε και εμείς στην ελληνική αγορά εργασίας τον τελευταίο καιρό, αποτυπώνονται σταδιακά και στην έρευνα Workmonitor». Επεσήμανε δε «ότι αποτελεί γεγονός ότι το 84% των εργαζομένων δήλωσε ότι ο εργοδότης τους είναι υποστηρικτικός όταν πρόκειται να πάρουν άδεια για προσωπικούς λόγους, γεγονός που δηλώνει ότι οι εργοδότες στην Ελλάδα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό δεκτικοί στις ανάγκες των εργαζομένων τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή