Σύντομα (8/4/14)

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο σχέδιο απορρόφησης της Αιολικής από την GIS

Δημοσιεύθηκε χθες στο χρηματιστήριο η περίληψη του κοινού σχεδίου διασυνοριακής συγχώνευσης με απορρόφηση της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου Αιολικής από τη Γαλλική Global Investment Services- Societe Anonyme. Οταν ολοκληρωθεί η διασυνοριακή συγχώνευση, η γαλλική εταιρεία θα αποκτήσει το σύνολο του ενεργητικού και παθητικού της ελληνικής εισηγμένης με καθολική διαδοχή της περιουσίας, η οποία θα λυθεί χωρίς εκκαθάριση. Η γαλλική εταιρεία είναι ήδη εισηγμένη στο Alternext του Χρηματιστηρίου Euronext στο Παρίσι. Η Global Investment Services έχει καταθέσει ενώπιον των Γαλλικών Εποπτικών Αρχών ενημερωτικό δελτίο για τη μετάταξη των μετοχών της για διαπραγμάτευση στην αγορά ΝΥSE Euronext στο Παρίσι, προκειμένου να εισαχθούν οι μετοχές και στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών για ταυτόχρονη διαπραγμάτευση και στις δύο χρηματιστηριακές αγορές, και τούτο ώστε οι μέτοχοι της Αιολικής κατά την ημέρα της ολοκλήρωσης της Διασυνοριακής Συγχώνευσης να ανταλλάξουν τις μετοχές τις οποίες κατέχουν πριν από τη συγχώνευση με μετοχές εταιρείας, οι οποίες διαπραγματεύονται παράλληλα σε οργανωμένη αγορά τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα.

Ξεκινά τη διεθνή επέκτασή της η εταιρεία πληροφορικής Nubis

Με βασικό στόχο την κατάκτηση αγορών του εξωτερικού, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της η Νubis. Η εταιρεία, στην οποία συμμετέχει στο 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου ο όμιλος Quest, στόχο έχει να προσφέρει επιχειρηματικό λογισμικό (ERP) μέσω της τεχνολογίας του υπολογιστικού νέφους (cloud ERP). Η εταιρεία, σύμφωνα με τα στελέχη της, προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) σε τιμές έως και 60% των χρεώσεων της αγοράς. Σύμφωνα με τη διοίκησή της, στόχος είναι πρωτίστως οι αγορές της Ελλάδος, των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι μέτοχοί της προτίθενται να επενδύσουν 3 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας. «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού» δήλωσε ο Χρήστος Τσάγκος, πρόεδρος της Nubis. Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος της QuestHoldings, χαρακτήρισε τη Nubis μία καινοτόμο προσπάθεια στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. «Η συμμετοχή του ομίλου Quest στη Nubis», είπε, «εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για επενδύσεις σε τομείς με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης όπως είναι το cloud».

Η Αττική ως city break προορισμός

Σε εκδηλώσεις προβολής τουριστικών προορισμών και ελληνικών προϊόντων που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες έλαβε μέρος η Περιφέρεια Αττικής, προβάλλοντας την Αττική και τα νησιά της ως ένα μοναδικό city break προορισμό. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Γραφείου του ΕΟΤ Βελγίου σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών, με αφορμή την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. Η παρουσίαση της Περιφέρειας Αττικής από την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθήνας, Αννα Παπαδημητρίου, σε δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες «άνοιξε» τις παρουσιάσεις των ελληνικών τουριστικών προορισμών των 13 διοικητικών περιφερειών της χώρας.

Tους ξένους τουρίστες που επιλέγουν τα καταλύματα με βάση τις οικολογικές τους ευαισθησίες επιθυμεί να προσελκύσει η Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής στον δημοφιλή προορισμό της Βόρειας Ελλάδας μέσω της συμμετοχής της στο κοινοτικό πρόγραμμα ShMILE2. Η Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής συμμετείχε στο διακρατικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Αναφερόμενος στους λόγους συμμετοχής της, ο πρόεδρος της Ενωσης Γρηγόρης Τάσιος σημείωσε ότι η αγορά δείχνει για τα επόμενα χρόνια μία τάση προς διακοπές σε ξενοδοχεία που η περιβαλλοντική τους διαχείριση είναι πιστοποιημένη από Οργανισμούς και Σήματα.

Η Otesat-Maritel στη ναυτιλιακή έκθεση της Σιγκαπούρης

Στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση της Σιγκαπούρης, Asia Paficic Maritime, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19-21 Μαρτίου, συμμετείχε η θυγατρική του ΟΤΕ, Otesat-Maritel. Η εταιρεία διέθετε δικό της εκθεσιακό χώρο, αποσκοπώντας στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας, με έμφαση στις ναυτιλιακές δορυφορικές επικοινωνίες και τα σχετικά προϊόντα που έχει αναπτύξει για την επικοινωνία πληρωμάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο επίκεντρο της παρουσίας της βρέθηκε η υπηρεσία s@tGate για επιχειρησιακή χρήση και επικοινωνία πληρωμάτων (φωνή, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και Διαδίκτυο) με ενιαίο τιμολογιακό πακέτο ανά πλοίο, που εξασφαλίζει σταθερό τηλεπικοινωνιακό κόστος για τις ναυτιλιακές εταιρείες. Στην έκθεση Asia Pacific Maritime συμμετέχουν 1.500 εταιρείες από 53 χώρες, ενώ προσελκύει περίπου 15.000 επισκέπτες από 60 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή