Βιομηχανία: Αύξηση 1,7% της παραγωγής τον Φεβρουάριο

Βιομηχανία: Αύξηση 1,7% της παραγωγής τον Φεβρουάριο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 1,7% σημείωσε ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2013, έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 0,8%.

β. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 1,9%.

Ειδικότερα, στην άνοδο αυτή συνέβαλε, κυρίως, η αύξηση στην παραγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (88,5%), μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού (14,2%) και επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (12,7%).

Όμως, συνεχίζουν να «φυλλορροούν» παραδοσιακοί κλάδοι της εγχώριας βιομηχανίας, όπως αυτοί των ποτών (-1,5%), καπνού (-12,8%), κλωστοϋφαντουργικών υλών (-7,8%), ειδών ένδυσης (-6,8%), δερμάτων- ειδών υπόδησης (-1,3%) και ξύλου- φελλού (-33%).

γ. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 1,7%.

δ. Στη μείωση του δείκτη παροχής νερού κατά 1%.

Εξάλλου, ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2013, παρουσίασε αύξηση 1,4%, έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή