Jumbo: Καμία πρόθεση για ανάμειξη στην αγορά φαρμάκων

Jumbo: Καμία πρόθεση για ανάμειξη στην αγορά φαρμάκων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το μείγμα πωλήσεων των καταστημάτων είναι αποτελεσματικό και γι’ αυτό η διοίκηση δεν έχει την πρόθεση να αναμειχθεί στην αγορά των φαρμάκων και ο θόρυβος πάνω σε αυτό το θέμα προέρχεται αποκλειστικά από συντεχνιακούς λόγους». Αυτό τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η εισηγμένη Jumbo με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου της χρήσης 2013-2014, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την είσοδό της στον κλάδο των φαρμακείων.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου το διάστημα Ιούλιος 2013-Μάρτιος 2014 διαμορφώθηκαν σε 410,94 εκατ. ευρώ, έναντι 381,85 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα (Ιούλιος 2012-Μάρτιος 2013) καταγράφοντας άνοδο 7,62%. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2014, δηλαδή κατά το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις στα καταστήματα στην Ελλάδα διατηρήθηκαν σε θετικό έδαφος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ξεχωρίζει η ενίσχυση των πωλήσεων στην Κύπρο, μετά και το άνοιγμα του νέου καταστήματος στην Πάφο, ενώ η Βουλγαρία συνέχισε να αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό. Οπως εξηγεί η εταιρεία στη θετική επίδοση των καταστημάτων της στο εξωτερικό συνέβαλε και η λειτουργία των 2 πρώτων καταστημάτων του ομίλου στη Ρουμανία. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου αριθμεί συνολικά 66 καταστήματα εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στη Ρουμανία ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo. Ο όμιλος συνεχίζει και το 2014 να επενδύει με στόχο τη δημιουργία περίπου 4 νέων καταστημάτων τον χρόνο. Ειδικότερα στην εγχώρια αγορά αναμένεται η λειτουργία 6 με 8 νέων καταστημάτων τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, ενώ για τη Ρουμανία εκτιμάται ότι το δίκτυο θα αριθμεί 16 με 18 καταστήματα τα επόμενα 5 χρόνια. Επίσης τον περασμένο Φεβρουάριο η εταιρεία απέκτησε τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Βογιατζόγλου Systems στα Οινόφυτα, έναντι συνολικού τιμήματος 12 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή