Η επιστροφή στις αγορές δεν συγκίνησε το Χ.Α.

Η επιστροφή στις αγορές δεν συγκίνησε το Χ.Α.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιάφορη παρέμεινε η χρηματιστηριακή αγορά στην επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας έπειτα από μία τετραετία. Οπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί αναλυτές η αγορά φαίνεται ότι είχε προεξοφλήσει από καιρό αυτή τη θετική εξέλιξη και τα διεθνή χαρτοφυλάκια έσπευσαν ήδη να διασφαλίσουν τα κέρδη της επαναφοράς της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Ετσι συμπληρώθηκαν χθες 6 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες 5,11%. Ο Γενικός Δείκτης την Πέμπτη υποχώρησε 0,74% και έκλεισε στις 1.283,96 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένη και αναρριχήθηκε στα 201,5 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που αποδίδεται από τον μεγάλο αριθμό προσυμφωνημένων συναλλαγών αξίας 59,53 εκατ. ευρώ που συνδέονται με τις εξαμηνιαίες αναθεωρήσεις των διεθνών δεικτών του βρετανικού Ftse και του αμερικανικού MSCI. Nα αναφέρουμε ότι μεταξύ των χθεσινών πακέτων ξεχωρίζει το placement της μετοχής της Aegean Airlines.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/XA Large Cap κατέγραψε απώλειες 0,59% και διαμορφώθηκε στις 414,76 μονάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 1.267,66 μονάδες εμφανίζοντας πτώση σε ποσοστό 0,87%. Στις μετοχές του Ftse 25 τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank (1,81% με κλείσιμο στα 0,733 ευρώ), της Εθνικής (1,78% με κλείσιμο στα 4 ευρώ), ενώ η μετοχή της Folli Follie ενισχύθηκε 1,69% και έκλεισε στα 25,340 ευρώ. Ακολούθησαν σε άνοδο ο τίτλος του Μυτιληναίου με ημερήσια κέρδη 1,19% και κλείσιμο στα 6,800 ευρώ, η μετοχή της MIG κατέγραψε κέρδη 0,55% και διαμορφώθηκε στα 0,553 ευρώ, ενώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε κέρδη 0,54% και αναρριχήθηκε στα 1,860 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή