Σύντομα (12/4/14)

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Frigoglass: Αποτίμηση της ζημιάς

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο της Frigoglass στην περιοχή Gurgaon της Ινδίας, την Κυριακή 6 Απριλίου. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές κυρίως στις αποθήκες του εργοστασίου και σε μικρότερο βαθμό στον χώρο της παραγωγής. Η αρχική αποτίμηση της ζημιάς που έχει προκληθεί είναι σε εξέλιξη. Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι όλοι οι υπάλληλοι και οι λειτουργοί των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που παρέστησαν στον τόπο της πυρκαγιάς είναι καλά και δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί. Σύμφωνα με την εισηγμένη, η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο έχει διακοπεί προσωρινά.

Ηλεκτρονική τιμολόγηση

Η Eurobank με τη θυγατρική της Business Exchanges σε συνεργασία με την Impact προσφέρει νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης στο πλαίσιο εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Πιο συγκεκριμένα, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα δίνουν στις εταιρείες τη δυνατότητα να καταργήσουν τους φορολογικούς μηχανισμούς και αντί αυτών να χρησιμοποιούν Ψηφιακές Υπογραφές με χρήση Ψηφιακών Πιστοποιητικών για την ηλεκτρονική έκδοση και αποστολή των παραστατικών τους. Το παραπάνω εναρμονίζεται πλήρως με τα ευρωπαϊκά φορολογικά πρότυπα. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες που το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν και να αποστέλλουν ηλεκτρονικά τα παραστατικά τους με μια ενιαία λύση.

Αύξηση κεφαλαίου

Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΛΚΟ ανακοίνωσε ότι προκειμένου να ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια του ομίλου της, προτίθεται στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, η οποία θα λάβει χώρα στις 16 Μαΐου του 2014, να συμπεριλάβει στα θέματά της και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2 έως 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ολοκληρωθεί εντός του έτους 2014 και θα προσδώσει λύση και στις ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας. Παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια ενίσχυσης των ακαθαρίστων εσόδων του ομίλου μέσω εξαγωγών προϊόντων στη Γερμανία, που θα επιτευχθούν σε συνεργασία με γερμανικές θυγατρικές εταιρείες με τις οποίες βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις.

Διανομή μερίσματος

Την επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ ανά μετοχή καθώς και τη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2013 καλείται να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση της Τέρνα Ενεργειακής που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή