Πρόγραμμα προαγωγής μητρικού θηλασμού στην εργασία από Unilever Hellas

Πρόγραμμα προαγωγής μητρικού θηλασμού στην εργασία από Unilever Hellas

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο δράσης για την αειφορία της Unilever είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο. Ιδιαιτέρως για τις πρωτοβουλίες και τη δέσμευσή της να βελτιώνει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως είναι τα ετήσια ιατρικά check-ups, τα σεμινάρια διακοπής καπνίσματος, τα γυμναστήρια στα γραφεία της, την εργασία στο σπίτι, μεταξύ άλλων. Αυτή τη φορά ωστόσο, η ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas γίνεται η διακεκριμένη πρωτοπόρος στη χώρα μας και την εντάσσει στη λίστα των ανεπτυγμένων χωρών του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, που είναι αυτές που στηρίζουν έμπρακτα τη μητρότητα σε εφαρμογή της ILO Maternity Protection Convention 2000 (No 183) και της συμπληρωματικής Σύστασης Recommendation (No 191), μέσα από τα οποία προβλέπεται η καθιέρωση ολοκληρωμένων μέτρων για την ενθάρρυνση, την εφαρμογή και την καθιέρωση του μητρικού θηλασμού στους εργασιακούς χώρους.

Στις 7 Μαρτίου 2014, στα κεντρικά γραφεία της στην Κηφισιά Αττικής, εγκαινίασε έναν ιδιωτικό χώρο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο, που εξασφαλίζει στις εργαζόμενες μητέρες τις απαραίτητες συνθήκες για τη συλλογή και αποθήκευση του μητρικού γάλακτος. Είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δημιουργεί το σχετικό πρόγραμμα με το οποίο στοχεύει στη συνέχιση του μητρικού θηλασμού και μετά την επιστροφή των μητέρων στην εργασία τους. Παράλληλα, τους παρέχει τη σχετική συμβουλευτική υποστήριξη σε συνεργασία με ειδικούς συμβούλους, αλλά και επιπλέον ημέρες άδειας από αυτές που ορίζει ο νόμος. Το πρόγραμμα αυτό, η ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas το πραγματοποιεί με την ευγενική στήριξη του mitrikosthilasmos.com.

Πόσοι άραγε από εμάς σε αυτή τη χώρα γνωρίζουμε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας έχει ορίσει «Παγκόσμια Εβδομάδα υπέρ του Θηλασμού στους χώρους Εργασίας», η οποία και γιορτάστηκε από 1 – 7 Αυγούστου 2013… Ανακοίνωσε μάλιστα και το αισιόδοξο μήνυμα ότι «οι παγκόσμιες προσπάθειες που καταβάλλονται αποδίδουν, επιτέλους, καρπούς, με αποτέλεσμα το 65% των χωρών να προωθούν με σχετική νομοθεσία τον θηλασμό στους χώρους εργασίας, είτε με αποζημίωση για τον χρόνο που διαθέτουν είτε με τη μείωση των ωρών εργασίας τους. «Οι χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν σχετική νομοθεσία ανήκουν κυρίως στην Ασία, στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική» προσδιορίζει η σχετική ανακοίνωση.

Οπως επισημαίνει μάλιστα η κ. Laura Addati, αρμόδιο στέλεχος του ILO, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει ο Οργανισμός απαιτείται η επαύξηση των προσπαθειών, ώστε να πεισθούν οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες –«μερικές φορές ακόμη και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι»– ότι το θέμα δεν αφορά μόνο γονείς και παιδιά, αλλά κυρίως τις ίδιες τις επιχειρήσεις και την κοινωνία στο σύνολό της.

Χριστινα Δαμουλιανου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή