ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία της HΟL με το δήμο Θεσσαλονίκης για δίκτυο Wi-Fi

synergasia-tis-hol-me-to-dimo-thessalonikis-gia-diktyo-wi-fi-2017819

 Συμφωνητικό συνεργασίας πενταετούς διάρκειας με τον δήμο Θεσσαλονίκης υπέγραψε η Hellas online, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots).

Μέσω αυτής της συνεργασίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, τα οποία αποτελούν κόμβους πολιτιστικού, επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με στόχο να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του δήμου που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές (smartphones, tablets, laptops).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η λειτουργία του δικτύου Wi-Fi holspot, η οποία βασίζεται σε επίπεδο διασύνδεσης σε τεχνολογία Metro Ethernet πάνω από οπτική ίνα ταχύτητας 1 Gbps, ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές του Μαραθωνίου να έχουν δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σημειώνεται ότι το δίκτυο των holspots υποστηρίζει τριψήφιο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών με υψηλότατες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, που ξεπερνά τα 10 mbps/ χρήστη.

Η Hellas online θα σχεδιάσει, θα εγκαταστήσει και θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου τη λειτουργία δικτύου Wi-Fi δωρεάν σε 10 σημεία της πόλης, επιλογής του δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι το δημαρχιακό Μέγαρο, το Πάρκο Ανθοκομικής, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος, τα Πάρκα Παραλίας, η πλατεία Ρομφέη Β’, η πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, η Τούμπα, το πάρκο Παπαναστασίου και η είσοδος της ΔΕΘ.