Η IBM ιδρύει νέο κέντρο ανάλυσης επιχειρηματικών δεδομένων

Η IBM ιδρύει νέο κέντρο ανάλυσης επιχειρηματικών δεδομένων

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ίδρυση ενός νέου κέντρου ανάλυσης επιχειρηματικών δεδομένων στην Ελλάδα προχωρά η ΙΒΜ, με στόχο την παροχή λύσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται τόσο στη χώρα μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα από τα εννιά συνολικά τέτοια κέντρα που λειτουργεί η ΙΒΜ ανά την υφήλιο, προσφέροντας τις σχετικές υπηρεσίες και το μοναδικό στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ηδη, η ΙΒΜ Ελλάδος έχει προχωρήσει σε νέες προσλήψεις για τη στελέχωση του εν λόγω κέντρου, ωστόσο, τονίζεται ότι όσο περισσότεροι είναι οι πελάτες του κέντρου, τόσο περισσότερες θα είναι και οι προσλήψεις νέων στελεχών.

Αντικείμενο του κέντρου είναι η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data Analytics) μιας επιχείρησης, προκειμένου να αναγνωριστούν συγκεκριμένα μοτίβα και συμπεριφορές των πελατών της και στη συνέχεια να αναζητηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, τράπεζες και μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου αποτελούν δυνητικούς πελάτες του νέου κέντρου, καθώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις σχετικές δυνατότητες, προκειμένου να αναπτύξουν νέα προϊόντα και προωθητικές ενέργειες, όπως πιστωτικές κάρτες, προσφορές κ.ο.κ. Σε σχετικές δηλώσεις του, με αφορμή την ίδρυση του νέου κέντρου, το οποίο θα στεγάζεται στα γραφεία της ΙΒΜ στην Αθήνα, ο κ. Σπύρος Πουλίδας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε τη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data) ως τον επόμενο, νέο φυσικό πόρο, που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη λύσεων που παρέχουν όχι μόνο επιχειρηματικό πλεονέκτημα, αλλά και το εφαλτήριο ανάπτυξης της ελληνικής ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά».

Το νέο κέντρο πρόκειται να ξεκινήσει επισήμως τη λειτουργία του την 1η Μαΐου, ωστόσο ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εφαρμογές για πελάτες, με πιο πρόσφατη την περίπτωση της Alpha Bank. Σε σχετική αναφορά του, ο κ. Ευστάθιος Κακογιάννης, εντεταλμένος γενικός διευθυντής πληροφορικής και υποστηρικτικών λειτουργιών της Alpha Bank, επισήμανε ότι «με τη συνεργασία με την ΙΒΜ στον τομέα των Business Analytics (ανάλυση επιχειρηματικών δεδομένων), η Alpha Bank αποκτά βαθύτερη γνώση για τους τομείς όπου δραστηριοποιείται, από τη λιανική τραπεζική, έως την αξιολόγηση κινδύνου, τη συμμόρφωση και την εταιρική διακυβέρνηση». Αυτή η γνώση πρόκειται να αξιοποιηθεί από την τράπεζα, ώστε να βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών της και να αναπτύξει νέες υπηρεσίες.

Σημειωτέον ότι αντίστοιχα κέντρα έχει εγκαθιδρύσει η ΙΒΜ σε Βερολίνο, Πεκίνο, Ντάλας (ΗΠΑ), Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τόκιο, Ουάσιγκτον και Ζυρίχη. Το κέντρο στην Ελλάδα θα είναι το τέταρτο στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή