Τα κρασιά της Santo Wines στο στόχαστρο του ιαπωνικού κολοσσού Suntory

Τα κρασιά της Santo Wines στο στόχαστρο του ιαπωνικού κολοσσού Suntory

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά σε συμφωνία με τον κολοσσό στην παραγωγή και διανομή τροφίμων και ποτών, τη Suntory, για την τοποθέτηση των σαντορινιών κρασιών σε μία από τις πιο δύσκολες αγορές, την ιαπωνική, βρίσκεται η οινοποιία Τσάνταλη.

Ηδη μερικές χιλιάδες φιάλες Santorini Assyrtiko και Santorini Nykteri της Santo Wines (πρόκειται για τον τοπικό συνεταιρισμό που αντιπροσωπεύεται από την Tσάνταλης) έχουν παραδοθεί στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα σε στελέχη της Suntory και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Τελική συμφωνία αναμένεται μέσα στον Ιούνιo και θα αφορά καταρχήν την αγορά της Ιαπωνίας. Ωστόσο η Suntory κατέχει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής αλκοολούχων στην Κίνα.

Οι πρώτες επαφές ανάμεσα στη Suntory και την οινοποία Τσάνταλη ξεκίνησαν στην παγκόσμια έκθεση οίνου, τη Vinexpo 2013. Και όπως σημειώνουν τα στελέχη της ελληνικής οινοποιίας, μιλώντας στην «Κ», «χρησιμοποιήσαμε τη Σαντορίνη διότι είναι το πλέον αναγνωρίσιμο brand για τους ξένους και δη τους Ασιάτες». Η ιαπωνική αγορά κάθε άλλο παρά εύκολη είναι όχι μόνο διότι απαιτούνται πολλές διαδικασίες μέχρι την τελική συμφωνία, αλλά και διότι ήδη εκεί έχουν τοποθετηθεί με επιτυχία κρασιά της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Αυστραλίας. Ωστόσο τα δύο κρασιά της Santo Wines έχουν δύο σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Σύμφωνα με τον διευθυντή εξαγωγών της οινοποιίας Τσάνταλη, κ. Περικλή Δράκο, πρώτον, οι Ιάπωνες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την υπεραξία για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Με άλλα λόγια, η αγορά δεν έχει τα χαρακτηριστικά της μαζικής κατανάλωσης. Δεύτερον, τα δύο κρασιά ταιριάζουν γευστικά πολύ με την ιαπωνική κουζίνα.

Η Suntory αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κλάδο ποτών και τροφίμων της παγκόσμιας αγοράς. Ο όμιλος περιλαμβάνει 228 εταιρείες και απασχολούνται συνολικά σε αυτόν 34.129 εργαζόμενοι. Πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής Beam (παραγωγό του μπέρμπον Jim Beam) έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Santo Wines κατέχει το 60% της συνολικής οινικής παραγωγής της Σαντορίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή