Η ευέλικτη εργασία γεννά την καινοτομία μεταξύ των εργαζομένων

Η ευέλικτη εργασία γεννά την καινοτομία μεταξύ των εργαζομένων

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oλοένα και περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης πρωτοπόρων επιχειρηματιών μεταξύ των υπαλλήλων τους, με σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης. Ωστόσο, ποιες είναι οι κορυφαίες στρατηγικές για την προώθηση της καινοτομίας εντός της επιχείρησης; Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Regus, την εταιρεία παροχής ευέλικτων λύσεων για επαγγελματικούς χώρους, το 26% των επιχειρηματιών στην Ελλάδα πιστεύει ότι η ευέλικτη εργασία αποτελεί βασικό παράγοντα.

Οι… ενδο-επιχειρηματίες

Δεδομένης της αυξανόμενης σπουδαιότητας της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας εντός της επιχείρησης από εταιρείες όπως η Google και η Dell, στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να εντοπίσουν τα μέτρα που θεωρούν βασικά στην εκπαίδευση των επονομαζόμενων ενδο-επιχειρηματιών. Περισσότερες από τις μισές ελληνικές εταιρείες επέλεξαν τα προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων (67%). Ακολούθησαν οι απαντήσεις για ανάμειξη προσωπικού διαφορετικών αρμοδιοτήτων (39%) και για επίσημα προγράμματα εκπαίδευσης (39%).

Αυτά είναι τα κυριότερα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της Regus που αποκαλύπτει τις απόψεις περισσότερων από 19.000 ανώτερων επιχειρηματικών στελεχών και ιδιοκτητών σε 98 χώρες.

Ορισμένα πρόσθετα σημαντικά στοιχεία είναι τα εξής:

Το 33% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι τα επίσημα προγράμματα αποτελούν βασικό κίνητρο καινοτομίας.

Το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιχειρηματικότητα έχει αυξηθεί μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια στον τομέα τους.

Η επιχειρηματικότητα στις γυναίκες και η επαναλαμβανόμενη επιχειρηματικότητα παρουσιάζουν αυξητική τάση, σύμφωνα με το 6% και το 3% αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η κ. Κατερίνα Μάνου, αντιπρόεδρος της Regus, υποστηρίζει: «Καθώς οι μικρές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των επιχειρήσεων και περισσότερο από τα τρία πέμπτα της απασχόλησης στην πλειοψηφία των χωρών, είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο η επιχειρηματικότητα θα πρέπει να ενισχύεται και να βελτιώνεται.

Καλύτερη ισορροπία

Ωστόσο οι επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί επίσης την ισχυρή καινοτόμο κινητήρια δύναμη των επιχειρηματιών και επιθυμούν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα μεταξύ των δικών τους υπαλλήλων. Πώς μπορεί λοιπόν να ενισχυθεί η επιχειρηματική συμπεριφορά; Η ευέλικτη εργασία όχι μόνο συνεισφέρει στο αίτημα των υπαλλήλων για καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εργάζονται τις ώρες που επιθυμούν και από διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά βοηθά επίσης τους υπαλλήλους να έρχονται σε επαφή με εργαζόμενους με διαφορετικές αρμοδιότητες, ακόμη και από διαφορετικές εταιρείες, διευρύνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την προοπτική και την εμπειρία τους.

Η ευελιξία και τα διαφορετικά ερεθίσματα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να σκέφτονται με μεγαλύτερη ελευθερία και να επιδιώκουν την καινοτομία», καταλήγει η αντιπρόεδρος της Regus.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή