Σύντομα (18/4/14)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Workshop για την ανάπτυξη επιχειρήσεων e-commerce

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Educational Think tank StudySmart διεξάγουν στις 5 και 6 Μαΐου 2014 στις εγκαταστάσεις της Εξέλιξης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Jump Start your idea in e-Commerce. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο διήμερο workshop, το οποίο εστιάζει στα θέματα στρατηγικής και σχεδιασμού για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης και βιώσιμης επιχείρησης. Απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή επιθυμούν να αναπτύξουν την υπάρχουσα. Εμπειροι στον χώρο εισηγητές αναλύουν μέσα από μία ειδική μεθοδολογία τα κυριότερα σημεία ενός επιχειρηματικού σχεδίου και όρους όπως «στόχοι», «στρατηγική», «ανταγωνισμός», «διαφοροποίηση», ενώ αποσαφηνίζουν τα βήματα για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, από την ημέρα της ιδέας. Σε ειδική ενότητα του workshop, ο επικεφαλής του Venture Capital & Private Equity του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, κ. Λουκάς Πηλίτσης, παρουσιάζει πώς μία start up επιχείρηση θα προσελκύσει επενδύσεις από venture capital.

Το ΕΒΕΠ εγκαινίασε την Επιχειρηματική Λέσχη

Με ιδιαίτερη επισημότητα, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης, Παιδείας και Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Μ. Τετάρτης τα εγκαίνια της Επιχειρηματικής Λέσχης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ). Σκοπός της δημιουργίας της Επιχειρηματικής Λέσχης είναι η παροχή δυνατότητας στους επιχειρηματίες και ειδικότερα στους νέους, που δεν διαθέτουν ακόμα επαγγελματική στέγη, να πραγματοποιούν συναντήσεις, να ανταλλάσσουν απόψεις, να υποδέχονται ολιγομελείς εμπορικές αποστολές σε ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου του ΕΒΕΠ που διαθέτει δωρεάν ασύρματο δίκτυο και γενικότερα κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη. Οι δαπάνες για την κατασκευή της λέσχης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από χορηγίες μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΠ και άλλων επιχειρηματιών. Τον χώρο κοσμούν παλαιά γραφεία, προθήκες με δείγματα του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων Πειραιώς (ΧΕΠ), καθώς και αντικείμενα ιστορικών πειραϊκών επιχειρήσεων.

Σεμινάρια για τουρισμό

Από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου Γιώργος Τριβιζάς θα επισκεφθεί την Κρήτη για την πραγματοποίηση δωρεάν σειράς σεμιναρίων με θέμα την αμερικανική ταξιδιωτική αγορά και γαστρονομία. Ο κ. Τριβιζάς θα απευθυνθεί στους επαγγελματίες του τουρισμού (τουριστικά γραφεία, tour operators, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικούς οργανισμούς) και στους παραγωγούς (ελαιολάδου, κρασιού, μελιού, αγροτικών προϊόντων, τοπικών αναψυκτικών και ποτών) και επιχειρηματίες τροφοδοσίας. Αντίστοιχα σεμινάρια θα πραγματοποιήσει και στην Αθήνα. Παράλληλα, ξεκινάει το πρόγραμμα αξιολόγησης Αμερικανών tour operator σύμφωνα με το σύστημα «American Standard Certification».

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στις Σπέτσες από τις 25 έως τις 27 Απριλίου το Spetsathlon, από την εταιρεία Communication Lab και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού. Ο Δήμος Σπετσών αλλά και η τοπική κοινωνία ενισχύει τη διοργάνωση με πάνω από 220 εθελοντές. Επίσης, ο εμπορικός σύλλογος θα παρέχει από τα μέλη του ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες. Η φετινή διοργάνωση που αναμένεται να προσελκύσει Ελληνες και ξένους επισκέπτες ετέθη υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο υποστήριξης των ειδικών μορφών τουρισμού.

Δύο νέα προϊόντα υγείας από την Generali

Δύο νέα προϊόντα υγείας, το Health Keeper και το Medical Safety, σχεδίασε και προωθεί στην ελληνική αγορά η Generali. Το Health Keeper αποτελεί ένα πρόγραμμα που εκτός από τις ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις καλύπτει ακόμη και θεραπείες. Ενα ακόμα χαρακτηριστικό του Health Keeper είναι ότι διασφαλίζει για τον ασφαλισμένο πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχονται όχι μόνο σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και σε νοσοκομειακά ιδρύματα, τα οποία μπορούν να του παρέχουν υπηρεσίες υγείας 24 ώρες το 24ωρο. Με το νέο Medical Safety καλύπτονται και ειδικές, υψηλού κόστους προληπτικές εξετάσεις, που καλύπτονταν μόνο από συμβόλαια πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Επίσης, για πρώτη φορά στην ασφαλιστική αγορά προσφέρονται και καλύψεις τριτοβάθμιας περίθαλψης, όπως η νοσηλεία κατ’ οίκον, η κάλυψη εξόδων σε κέντρα αποκατάστασης, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή