Στις 25 Απριλίου η τριήμερη Δημόσια Προσφορά για την ΑΜΚ της Eurobank

Στις 25 Απριλίου η τριήμερη Δημόσια Προσφορά για την ΑΜΚ της Eurobank

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της Δημόσιας Προσφοράς, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, για το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Eurobank.

Ειδικότερα, η διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς θα είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες, από την Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014, μέχρι και την Τρίτη, 29 Απριλίου 2014. Κατά την ίδια χρονική περίοδο θα διεξαχθεί και η Διεθνής Προσφορά.

Η τιμή ανά μετοχή στην οποία θα διατεθούν οι προσφερόμενες μετοχές θα κινηθεί εντός δεσμευτικού εύρους τιμών, το οποίο θα εγκρίνει το ΔΣ και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014.

Η τιμή διάθεσης δεν θα είναι κατώτερη των 0,30 ευρώ που ισούται με την ονομαστική αξία των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Τράπεζας και την ελάχιστη τιμή που όρισε το ΤΧΣ.

Για τον προσδιορισμό της τελικής τιμής διάθεσης, η οποία θα είναι κοινή για τους συμμετέχοντες τόσο στη Δημόσια Προσφορά όσο και στη Διεθνή Προσφορά, θα ακολουθηθούν διακριτές διαδικασίες βιβλίου προσφορών, η μεν στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό του κύριου αναδόχου της Δημόσιας Προσφοράς (Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ), η δε στην αλλοδαπή υπό τον συντονισμό των συντονιστών της Διεθνούς Προσφοράς.

Η τελική τιμή διάθεσης εντός του ανακοινωθέντος δεσμευτικού εύρους τιμών θα διαμορφωθεί βάσει της ζήτησης που θα έχει εκδηλωθεί στα βιβλία προσφορών.

Η τυχόν διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των προσφερομένων μετοχών και της τιμής διάθεσης θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Χθες, σε επιστολή του προς το προσωπικό της Eurobank, o διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να προσελκυστούν υψηλής ποιότητας ιδιωτικά κεφάλαια και να δημιουργηθεί μια ισχυρή μετοχική βάση για την τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή