Σύντομα (23/4/2014)

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση για πτώχευση στις ΗΠΑ υπέβαλε η ναυτιλιακή Genco

Αίτηση για να υπαχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, υπέβαλε η ναυτιλιακή εταιρεία Genco Shipping & Trading, συμφερόντων του κ. Πήτερ Γεωργιόπουλου. Ταυτόχρονα, η εταιρεία κατέθεσε και σχέδιο προστασίας από τους πιστωτές της, αποσκοπώντας στη μείωση των δανειακών της υποχρεώσεων κατά το ποσό των 865 εκατ. ευρώ (περί τα 1,2 δισ. δολάρια). Βάσει αυτού, προβλέπεται η ανακεφαλαιοποίηση χρεών ύψους 765 εκατ. ευρώ, μέσω της μετατροπής τους σε μετοχές της «νέας» Genco, σε ποσοστό που θα αντιστοιχεί με το 81,1% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας. Σημειωτέον ότι το μεγαλύτερο μέρος των πιστωτών έχει ήδη εγκρίνει το εν λόγω σχέδιο. Επίσης, προβλέπεται και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 75 εκατ. ευρώ. Ηδη, οι μετοχές της εταιρείας έχουν διαγραφεί από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Genco, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου, δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει την πτώση των εσόδων της, ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών των ναύλων στη συγκεκριμένη αγορά, απόρροια κυρίως της υπερπροσφοράς πλοίων. Σήμερα, η εταιρεία ελέγχει ένα στόλο από 53 πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου.

Θεματικό πρόγραμμα διακοπών προ του Αθω

Ενα νέο θεματικό πρόγραμμα διακοπών με τίτλο «Μοναστηριακά Είδη και Κοσμήματα» θα προωθήσει σε ξένες αγορές ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω. Για την προώθηση του προγράμματος ο Οργανισμός φιλοξένησε τη περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ουρανούπολη και στην Αμμουλιανή πέντε εκπροσώπους  tour operators από την κοντινή αγορά της Βουλγαρίας. Οι δραστηριότητες του προγράμματος περιελάμβαναν πολιτιστική περιήγηση σε βυζαντινά μνημεία της προ του Αθω περιοχής και σε καταστήματα με μοναστηριακά είδη. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ενημέρωση στους ταξιδιωτικούς πράκτορες της γειτονικής χώρας για τους τρόπους δημιουργίας και συντήρησης βυζαντινών εικόνων και για τις τεχνοτροπίες δημιουργίας κοσμημάτων καθώς και γευσιγνωσία προϊόντων που παράγονται σε μετόχια και ιερές αγιορείτικες μονές κ.α.

Το πρόγραμμα παραδόθηκε στους εκπροσώπους των tour operators προκειμένου να εφαρμοσθεί πιλοτικά στη Βουλγαρία. Στη συνέχεια ο Οργανισμός σκοπεύει να διοχετεύσει το εν λόγω πρόγραμμα και σε άλλες αγορές της Ευρώπης.

Βιβλιοθήκη παραλίας

Η ξενοδοχειακή μονάδα Thalatta Seaside Hotel στη περιοχή Αγία Αννα στη βόρεια Εύβοια αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη φετινή περίοδο να δημιουργήσει την πρώτη βιβλιοθήκη παραλίας ξενοδοχείου στον κόσμο (beach library). Oι επισκέπτες του ξενοδοχείου καλούνται πριν από την άφιξή τους να φέρουν ένα βιβλίο το οποίο φεύγοντας θα το αφήνουν στη βιβλιοθήκη της παραλίας. Με τη λήξη της καλοκαιρινής σεζόν η ξενοδοχειακή μονάδα θα δωρίσει τα βιβλία στα σχολεία της περιοχής, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής εταιρικής υπευθυνότητας. Σημειώνεται ότι το Thalatta Seaside Ηotel αποτελεί μέλος των Small Luxury Hotels και εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain.

Aνοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Οικοτουριστικές Διαδρομές Δήμου Σκιάθου» προκήρυξε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ειδικότερα το έργο με προϋπολογισμό 810.758 ευρώ περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης μονοπατιών σε 5 διαδρομές του νησιού. Τα μονοπάτια σχηματίζουν ένα διευρυμένο δακτύλιο με αφετηρία το λιμάνι της Σκιάθου και τελικό προορισμό το Κάστρο και διατρέχουν ένα μεγάλο τμήμα στο εσωτερικό-ορεινό μέρος του νησιού σε μήκος 25 χλμ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού μέχρι τις 30 Απριλίου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.

Αγωγή κατά Vodafone, ύψους 1,37 εκατ. από την Papistas

Αγωγή κατά της Vodafone-Πάναφον, ύψους 1,37 εκατ. ευρώ, υπέβαλε η Papistas Holdings A.E. σε δικαστήριο της Αθήνας. Η αγωγή στρέφεται κατά της απόφασης της Vodafone του 2008 να διακόψει τη συνεργασία της με την αλυσίδα καταστημάτων που λειτουργούσε η MTS, θυγατρική κατά 60% της Papistas Holdings. Tο υπόλοιπο 40% κατέχει η Vodafone-Πάναφον.

Σύμφωνα με την Papistas Holdings, η Vodafone διέκοψε απροσδόκητα τη συνεργασία της με την MTS, προκαλώντας τον οικονομικό μαρασμό της τελευταίας. Σημειώνεται ότι η MTS υπέβαλε αντίστοιχη αγωγή, ύψους 255 εκατ. ευρώ, κατά της Vodafone τον περασμένο Δεκέμβριο. Τις αιτιάσεις του ομίλου Πάπιστα αντιπαρήλθε η Vodafone, αφού εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας στη Βρετανία τις χαρακτήρισε αβάσιμες. «Η Vodafone θα αμυνθεί σθεναρά», δήλωσε χαρακτηριστικά προς το Bloomberg ο κ. Σάιμον Γκόρντον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή