Σύντομα (24/4/14)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαμήλιος προορισμός για τους Κινέζους η Ελλάδα

Tη μεταφορά και φιλοξενία της αποστολής «Τhe Aegean Rosewedding 2014», 32 Κινέζων μελλονύμφων και 56 συγγενών και δημοσιογράφων που τους συνοδεύουν από τον Πειραιά στα Χανιά, ανέλαβε η ΑΝΕΚ Lines. Tα 16 ζευγάρια θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στα Χανιά και στη συνέχεια θα γνωρίσουν το Ρέθυμνο, τον Αγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο πριν επισκεφθούν τη Σαντορίνη για να ολοκληρώσουν την περιήγησή τους στο Αιγαίο. Η ΑΝΕΚ οργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των νεονύμφων. Με αφορμή την εκδήλωση, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Ξιάολι, ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι κοιτίδα πολιτισμού και έχει μεγάλη ιστορία, όμορφα νησιά, αλλά και στενούς δεσμούς με την Κίνα». Επίσης, τόνισε πως η Κίνα και η Ελλάδα είναι σαν μία οικογένεια. Κατέληξε λέγοντας: «Θέλουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες να έρχονται εδώ επειδή αυτό θα κάνει τις σχέσεις μας πιο ισχυρές και διαρκείς». Σε χαιρετισμό της, η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε τα νεόνυμφα ζευγάρια που διάλεξαν τη χώρα μας για την πιο σημαντική μέρα της ζωής τους.

Ο Μ. Καριώτογλου νέος CEO στη SingularLogic

Αλλαγή διευθύνοντος συμβούλου συντελέστηκε χθες στη SingularLogic. O κ. Μιχάλης Καριώτογλου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ανέλαβε παράλληλα με τα καθήκοντα προέδρου του Δ.Σ. τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης.

Η μεταβολή αυτή συντελέστηκε μετά την παραίτηση που υπέβαλε χθες η κ. Μαρίκα Λάμπρου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας λογισμικού. Το διοικητικό συμβούλιο της SingularLogic έκανε αποδεκτή τη παραίτηση της κ. Λάμπρου, ενώ την ευχαρίστησε για τη συμβολή της στις δραστηριότητες της επιχείρησης τα τελευταία 9 χρόνια. Ο κ. Καριώτογλου υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας από το 1984 –τότε λειτουργούσε ως Singular A.E.–, ενώ έχει διατελέσει διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης και διευθυντής Ερευνας & Ανάπτυξης. Η SingularLogic προήλθε από τη συγχώνευση τριών εταιρειών λογισμικού, της Singular, της Computer Logic και της Data Information Systems (DIS).

Ενα νέο κατάστημα της αλυσίδας attr@ttivo προστέθηκε στο εμπορικό κέντρο Avenue, το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας, στο Μαρούσι. Το νέο κατάστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Μ. Τετάρτη στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2013, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου, Τρόπαια Συμμετοχική ΑΕΒΕ, διαμορφώθηκε σε 8,3 εκατ., σημειώνοντας πτώση 17% σε σχέση με το 2012, όταν ο κύκλος εργασιών είχε ανέλθει σε 10 εκατ. Η μείωση εσόδων από ενοίκια οφείλεται στην παύση διαχείρισης μέρους των ακινήτων του «Avenue» καθώς και στις μειώσεις που έχουν υποστεί τα μισθώματα.

Στη Σαντορίνη το Voland 14

Στα μέσα Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ενωσης Αρχιτεκτόνων το συνέδριο Voland 14 με αντικείμενο τα ηφαιστειακά τοπία. Στόχος του συνεδρίου που διοργανώνεται από την «Ηλιότοπος Συνέδρια» είναι να φέρει κοντά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τα ηφαιστειακά τοπία και σχηματισμούς, όπως αρχιτέκτονες, μηχανικούς, γεωεπιστήμονες, επαγγελματίες του τουρισμού, οικονομολόγους, καθώς επίσης τους αρμόδιους φορείς του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συζητήσουν τα μέσα και τους τρόπους με τους οποίους θα προωθήσουν και θα προστατεύσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ηφαιστειακών πόρων, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συμμετέχει το Τιτάνια

Σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις περιλαμβάνοντας και την ΟΤΜ στην Ινδία συμμετείχε φέτος το ξενοδοχείο Τιτάνια. Ο διευθυντής Πωλήσεων του ξενοδοχείου, Χρήστος Παναγέας, δήλωσε ότι παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα μας ο ελληνικός τουρισμός αντιστέκεται και εξακολουθεί να εισφέρει στην αγορά. Ειδικότερα, για την Αθήνα επισήμανε ότι μετά τα τελευταία χρόνια δυσκολιών που πέρασε, βρίσκεται σε πλήρη φάση ανάκαμψης. Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο, σημείωσε ότι έχει αναπροσαρμόσει την πολιτική του και έχει στραφεί δυναμικά σε αναδυόμενες αγορές που έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, όπως η Ινδία και η Βραζιλία. Ο κ. Παναγέας αισιοδοξεί ότι και φέτος ο ελληνικός τουρισμός θα καταγράψει επίπεδα – ρεκόρ και θα δώσει μία δυνατή χείρα βοηθείας στη συλλογική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή