Σύντομα (25/4/14)

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκλήρωση έργου στην Τουρκία από τη ΜΕΤΚΑ

Την υπογραφή του Πιστοποιητικού Προσωρινής Παραλαβής (PAC) για τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, 800 MW στο Ντενιζλί της Τουρκίας, ο οποίος έχει τεθεί σε εμπορική λειτουργία από τον Ιούνιο του 2013, ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ.

Η σύμβαση έργου «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key EPC contract) υλοποιήθηκε από τη ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και την 100% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία, Power Projects Limited. Κύριος του έργου είναι η κοινοπραξία RWE/ Turcas Guney Elektrik Uretim A.S. Ο σταθμός συνδυασμένου κύκλου στο Ντενιζλί είναι ο δεύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής τελευταίας τεχνολογίας με καύσιμο φυσικό αέριο, που κατασκευάζει η ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία για λογαριασμό διεθνών επενδυτών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου έργου στη Σαμψούντα. Και οι δύο σταθμοί συνδυάζουν υψηλή απόδοση και λειτουργική ευελιξία, στοιχεία απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τουρκικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Στη σχετική της ανακοίνωση η METKA εκφράζει παράλληλα τις ευχαριστίες της στον κύριο του έργου, RWE/Turcas, και στην ομάδα έργου για την εξαιρετική συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής του.

Σε επενδυτές στο Ντουμπάι το 49% της Intracom Telecom

Αντί 47 εκατ. ευρώ συμφώνησε η Intracom Holdings να παραχωρήσει το 49% των μετοχών που κατέχει στην Intracom Telecom. Αγοραστές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι επενδυτές από το Ντουμπάι, οι οποίοι ωστόσο δεν κατονομάζονται. Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εταιρικών εγκρίσεων. «Κατόπιν αυτού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με την ως άνω μεταβίβαση τερματίζονται όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις και ευθύνες της εταιρείας από την προηγηθείσα πώληση του 51% της Intracom Telecom». Η πώληση αυτή αφορούσε στη μεταβίβαση του σχετικού ποσοστού στη ρωσική Sitronics τον χειμώνα του 2006. H διοίκηση της Intracom Holdings εμφανίσθηκε ικανοποιημένη. Ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Κλώνης σχολίασε ότι «λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την Intracom Holdings και τους μετόχους της». Aπό την άλλη πλευρά και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, έκανε λόγο για την επίτευξη μιας σημαντικής συμφωνίας με ιδιαίτερα επωφελείς όρους.

Νέο Easy Spa στη Ρόδο

Ενα νέο Easy Spa ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει στη χώρα μας ο όμιλος Asian Spa Ayurvedic & City Retreat. To νέο Spa θα λειτουργήσει στην ξενοδοχειακή μονάδα Sheraton Rhodes Resort στη Ρόδο. Πέρυσι ο όμιλος λειτούργησε για πρώτη φορά τρία Easy Spa στα οποία οι τιμές για τις θεραπείες ξεκινούν από 9 ευρώ. Και τα τρία πρώτα Easy Spa λειτούργησαν στην Κέρκυρα στις περιοχές Γουβιά, Γλυφάδα και Αλυκές Ποταμού. Επίσης, ο όμιλος Asian Spa Ayurvedic & City Retreat διαχειρίζεται και λειτουργεί επτά Asian Spa. Δύο εξ αυτών βρίσκονται στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σπέτσες, δύο στη Σαντορίνη και ένα στην Κέρκυρα. Οπως ανακοίνωσε ο όμιλος, τα Easy Spa συνεργάζονται με την 100% ελληνική εταιρεία Benostan.

Στον Πειραιά θα διεξαχθεί η Ετήσια Ατυπη Σύνοδος των επικεφαλής των μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών, την οποία ετησίως διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG MOVE). Η σύνοδος, η οποία είναι από τις σημαντικότερες του λιμενικού κλάδου, θα συνέλθει στις 16 και 17 Ιουνίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε. με θέμα «Λιμάνια: Μηχανές Ανάπτυξης». Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνονται οι κανόνες κρατικών ενισχύσεων, η εφαρμογή των διαδικασιών των Διευρωπαϊκών Δικτύων, ο κοινωνικός διάλογος, τα θέματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οι εξελίξεις στις πολιτικές της Ε.Ε. στα θέματα της λιμενικής βιομηχανίας.

Πρόβλεψη της ΔΕΗ για «ελαφρώς μειωμένα» έσοδα

Ελαφρώς μειωμένα έσοδα αναμένει η ΔΕΗ για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση που παρέχει η επιχείρηση προς το επενδυτικό κοινό μέσω ανακοίνωσης στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η αναμενόμενη μείωση οφείλεται πρωτίστως στη χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως ως αποτέλεσμα των ήπιων χειμερινών συνθηκών, καθώς και στην πρόσφατη μείωση των τιμολογίων για Πελάτες Υψηλής Τάσης. Τα αποτελέσματα τριμήνου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα ανακοινωθούν τον Μάιο. Η ΔΕΗ σημειώνει, πάντως, ότι σχετικές πληροφορίες βασίζονται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα και εκτιμήσεις και δεν προορίζονται να υπέχουν θέση περιληπτικής ανακοίνωσης των οικονομικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ Α.Ε. για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014. Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της ΔΕΗ βασίζονται σε σειρά υποθέσεων και παραδοχών που εμπεριέχουν εγγενή αβεβαιότητα και υπόκεινται σε τροποποιήσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή