Ασφάλιση τουριστικών πλοίων κάτω των 300gt από την Aigaion

Ασφάλιση τουριστικών πλοίων κάτω των 300gt από την Aigaion

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμη να ανταποκριθεί στις νέες ασφαλιστικές ανάγκες των τουριστικών πλοίων χωρητικότητας κάτω των 300gt, που δημιουργεί ο νέος νόμος 4256/2014 και ο οποίος θα εφαρμοστεί από τα λιμεναρχεία της χώρας μέχρι το τέλος Απριλίου, είναι η Aigaion ασφαλιστική. Επισημαίνεται ότι με βάση τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 14 του νέου νόμου, τα πλοία με χωρητικότητα κάτω των 300 gt, θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν ασφάλιση αστικής ευθύνης για τα εξής ποσά:

• Αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες ή θάνατο επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, 50.000 ευρώ ανά επιβάτη, ενώ το ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 500.000 ευρώ ανά συμβάν.

• Αστική ευθύνη για υλικές ζημίες επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, 150.000 ευρώ.

• Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης, 150.000 ευρώ.

Η Aigaion πρωτοστατεί στα νέα δεδομένα, καθώς η συνεργασία της με τα Lloyds του Λονδίνου και ασφαλιστικές εταιρείες A rated της βρετανικής πρωτεύουσας, της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει την υψηλότερη κάλυψη (capacity) στην εγχώρια αγορά για την ασφάλιση αστικής ευθύνης στα συγκεκριμένα πλοία, μέχρι 500.000.000 δολάρια. Επίσης εκδίδει και τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφάλισης για χρήση των λιμενικών αρχών. Παράλληλα, η εταιρεία έχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και προσφέρει και άλλες ποιοτικές καλύψεις που αφορούν την ασφάλεια του σκάφους. Τα συμβόλαιά της απευθύνονται σε κάθε ιδιοκτήτη σκάφους (κάθε μεγέθους) και προσφέρουν απόλυτη ασφαλιστική κάλυψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή