ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ.Μίχαλος: Αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη το ν/σ για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων

k-michalos-adynato-na-efarmostei-stin-praxi-to-n-s-gia-tis-adeiodotiseis-ton-epicheiriseon-2019614

Αδύνατο είναι να εφαρμοστεί στην πράξη το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων κατά τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο κ. Μίχαλος σχολιάζοντας το νομοσχέδιο δήλωσε: «Δυστυχώς για πολλοστή φορά η κυβέρνηση αιφνιδίασε δυσάρεστα τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε με πρωτοφανή τρόπο τις προτάσεις των Επιμελητηρίων, παρά το γεγονός, ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί κατά τη διαβούλευση και κατέθεσε στη Βουλή ένα αυθαίρετο νομοθέτημα για άλλη χώρα, για άλλες επιχειρήσεις και για άλλους πολίτες.

Το νέο νομοθέτημα αν δεν τροποποιηθεί και συμπληρωθεί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη. Και αυτό γιατί οι ρυθμίσεις του σε ό,τι αφορά στο πεδίο εφαρμογής του, τις αναγκαίες διαδικασίες και τα όργανα εφαρμογής κινούνται σε ένα ασαφές περιβάλλον. Για να καταστεί εφαρμόσιμο, θα απαιτηθούν εκατοντάδες νέες ρυθμίσεις που αφορούν σε όλο το πλέγμα της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης αγνόησε τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για τον τρόπο διενέργειας του ελέγχου και της εποπτείας των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να προβλέπονται απαράδεκτες διαδικασίες ερευνών για τη διαπίστωση παραβάσεων του νόμου και να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές».