Ερχονται στην Αθήνα 11 «πρεσβευτές» της αμερικανικής επιχειρηματικότητας

Ερχονται στην Αθήνα 11 «πρεσβευτές» της αμερικανικής επιχειρηματικότητας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στην Ελλάδα μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής από τις ΗΠΑ μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 11 «πρεσβευτές» της αμερικανικής επιχειρηματικότητας που θα συμμετέχουν εθελοντικά –και με δικά τους έξοδα– στην αποστολή θα προέρχονται από τους κλάδους των τροφίμων, των ακινήτων, της πληροφορικής τεχνολογίας και των επενδύσεων. Στόχος τους είναι κατ’ αρχήν να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με τους Ελληνες επιχειρηματίες, να συζητήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις με τις ελληνικές αρχές, αλλά και να διερευνήσουν την αγορά για πιθανές συνεργασίες. Κάποιοι από αυτούς παρουσιάζονται παρακάτω:

O κ. Θάνος Τράιαντ, ένας επενδυτής που έχει χρηματοδοτήσει περισσότερες από 100 εταιρείες πληροφορικής τεχνολογίας, εκτιμά ότι «η έλλειψη κεφαλαίων, γνώσης και εμπειρίας σε κρίσιμες στιγμές ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδια στην επιχειρηματικότητα» και θέλει να συνδράμει στο να αρθούν.

Ο δεύτερος Ελληνοαμερικανός της αποστολής είναι ο κ. Τζορτζ Μάρκους, ένας από τους πλουσιότερους ομογενείς και ιδρυτής των Marcus and Millichap Company και Essex Property Trust.

Η κ. Ντάβια Τέιμιν έχει τη δική της συμβουλευτική εταιρεία, Temin and Company, που εξειδικεύεται στον τομέα της επικοινωνίας. Οπως λέει στην Κ, «αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε, να ενισχύουμε και να σώζουμε την καλή φήμη των επιχειρήσεων, ενώ ιδιαίτερα οι νέοι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη στρατηγικής μάρκετινγκ και συμβουλές αναγνωρισιμότητας, όπου λάμπουμε». Η κ. Τέιμιν πιστεύει τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο: Οπως λέει, «στις ΗΠΑ η επιχειρηματικότητα μας βοήθησε να ξεπεράσουμε κάποιες πολύ δύσκολες εποχές και η Ελλάδα έχει επίσης μεγάλη ιστορία επιχειρηματικότητας».

Η κ. Σέρι Ορλοβιτς είναι ιδρύτρια της Artemis Holdings, μιας εταιρείας private equity που επενδύει σε νέες επιχειρήσεις start-up και δηλώνει «έτοιμη να διαθέσει πόρους και πρόσβαση σε κεφάλαια» στους Ελληνες επιχειρηματίες». Ο Κέβιν Λάνγκλεϊ είναι διευθύνων σύμβουλος της Ellis Construction και ιδρυτικό μέλος της Youth Entrepreneurship Alliance του G20. Με ειδικότητα στην καλλιέργεια δικτύων επιχειρηματικότητας, γνωρίζει το ελληνικό start-up οικοσύστημα και σχεδιάζει να επισκεφθεί ελληνικά πανεπιστήμια ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό των μελλοντικών επιχειρηματιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή