Στελέχη και «Μετασχηματίζουσα μάθηση ενηλίκων» από τον ΣΕΒ

Στελέχη και «Μετασχηματίζουσα μάθηση ενηλίκων» από τον ΣΕΒ

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διεθνές Workshop που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη –26 και 27 Απριλίου– στις αίθουσες του ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι Αττικής, έχει θέμα τη «Μετασχηματίζουσα μάθηση ενηλίκων – Transformative Adult Learning για αποτελεσματική εκπαίδευση». Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων –όσο επιτρέπει, βέβαια, ο περιορισμένος αριθμός θέσεων– στην πλειονότητά τους στελέχη επιχειρήσεων που είναι υπεύθυνα για τον σχεδιασμό και την οργάνωση ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης όπως και εκπαιδευτές ενηλίκων, οι οποίοι ενδιαφέρονται για θεωρίες και πρακτικές με τις οποίες μπορούν να εργασθούν περισσότερο αποτελεσματικά τόσο για τους προσωπικούς, όσο και για τους επαγγελματικούς στόχους τους.

Δύο ομιλητές

Δύο διακεκριμένοι ομιλητές, επιστήμονες στον τομέα της Μετασχηματίζουσας Μάθησης, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο θέμα και δίνουν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης. Και, κυρίως, για το «πώς μπορούμε να κάμψουμε τις αντιστάσεις απέναντι στη νέα γνώση». Είναι η διακεκριμένη καθηγήτρια στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών του Saint Mary’s College της Καλιφόρνιας, κ. Κάθλιν Τέιλορ, η οποία γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα της «Διά Βίου Μάθησης», με δεδομένο μάλιστα ότι πρόσφατα διέμεινε επί έξι μήνες στην Ελλάδα με υποτροφία Fulbright Scholar Grant. Είναι επίσης ο κ. Ντέιβιντ Ζίτλερ, διεθνούς φήμης εμπειρογνώμων σε θέματα «Διά Βίου Μάθησης» και διαπιστευμένος εκπαιδευτής «Immunity to Change». Διοργανωτές του Workshop είναι το ΣΕΒ – ΙΒΕΠΕ και η Επιστημονική Ενωση Eκπαίδευσης Ενηλίκων.

Οπως είναι γνωστό, το ΙΒΕΠΕ –Ινστιτούτο Βιομηχανικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης– από τον Μάρτιο 2012 λειτουργεί με την επωνυμία ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ ύστερα από σχετική αναθεώρηση του Καταστατικού και την ανάληψη της θεσμικής εποπτείας του από τον ΣΕΒ. Εκτοτε, αποτελεί τον εκπαιδευτικό τομέα του ΣΕΒ στον χώρο της Διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης –σημαντική συνιστώσα του ρόλου του ως κοινωνικού εταίρου– και υλοποιεί σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των στελεχών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Το ΙΒΕΠΕ ιδρύθηκε το 1980 από μια ομάδα μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών με πρωτοβουλία του ΣΕΒ και με σκοπό την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση εργαζομένων και ανέργων.

Κατηγορίες προγραμμάτων

Σχεδιάζει και υλοποιεί πολλές κατηγορίες προγραμμάτων όπως είναι τα «Ενδοεπιχειρησιακά» που ανταποκρίνονται στις ειδικότερες εκπαιδευτικές ανάγκες των επιχειρήσεων, στα «Διεπιχειρησιακά» που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ειδικότητες στελεχών και εργαζομένων από διαφορετικές επιχειρήσεις, τα «Κοινοτικά» με τα οποία αξιοποιούνται κοινοτικές πρωτοβουλίες και υλοποιείται πλήθος καινοτομικών προγραμμάτων. Στην κατηγορία αυτή μάλιστα, από το 1986, μέσα από διακρατικές συνεργασίες έθεσε τα θεμέλια της ενδοεπιχειρησιακής βιομηχανικής επιμόρφωσης στην Ελλάδα, δημιούργησε τα πρώτα «εργαλεία-κλειδιά» για την αξιολόγηση και την αναγνώριση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και έχει συμβάλει ώστε τόσο τα περιεχόμενα όσο και οι μέθοδοι της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης να προσαρμοσθούν ανάλογα με τις βιομηχανικές μεταλλαγές και τις νέες μορφές επαγγελματικής ταυτότητας. Υλοποιεί επίσης «Επιδοτούμενα» προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης του ΕΣΠΑ είτε από δημόσιους πόρους που απευθύνονται σε ανέργους είτε σε αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους.

Ως σύμμαχος των επιχειρήσεων, ο ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ διαθέτει τα στελέχη του στο πλευρό των επιχειρήσεων και για θέματα εκπαίδευσης εργαζομένων όπως και για τη διαχείριση των πόρων του ΛΑΕΚ, αλλά και για την υποβολή των προγραμμάτων των επιχειρήσεων. «Τα προγράμματά μας είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των συνεργατών μας. Πρόκειται για προγράμματα που ενσωματώνουν την καινοτομία και την εξωστρέφεια, αναδεικνύουν δεξιότητες, συνδέουν τη γνώση με την αγορά εργασίας και προετοιμάζουν για τις εξελίξεις» είναι το σχόλιο του προέδρου του ΙΒΕΠΕ κ. Διονύση Νικολάου, σε περιοδική έκδοση του ΣΕΒ που ανακοινώνει το πρόγραμμα των Διεπιχειρησιακών Επιμορφωτικών Σεμιναρίων κατά το πρώτο εξάμηνο 2014.

Ενότητες

Το επίκαιρο διεθνές Workshop «Transformative Adult Learning» αποτελείται από δύο ενότητες. Στην Ενότητα «Immunity to Change» παρουσιάσθηκαν το «γιατί» και «με ποιο τρόπο» οι ενήλικοι αντιστέκονται δυναμικά στην αλλαγή, ακόμη και όταν με την αντίστασή τους αυτή εμποδίζονται να επιτύχουν τους στόχους τους. Κατ’ αρχήν, ο καθένας των συμμετεχόντων καθοδηγήθηκε και «χαρτογράφησε» τις δικές του αόρατες αντιστάσεις και στη συνέχεια, ακολούθησαν δραστηριότητες που του επέδειξαν το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η προαναφερθείσα «ανακάλυψη», έτσι ώστε να σχεδιάσει μια θετική και συνεχή ανάπτυξη και αλλαγή.

Η δεύτερη Ενότητα «Engaging the Adult Brain» που μαθαίνει τον ενήλικα πώς να εμπλέξει και να αξιοποιήσει το μυαλό του, περιγράφει το πώς στην πραγματικότητα μαθαίνουν οι ενήλικοι τους λόγους για τους οποίους συχνά αποτυγχάνουν να μάθουν αυτά τα οποία τους ζητείται να μάθουν. Παράλληλα τους δίδεται η δυνατότητα να σχεδιάσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τις οποίες συμβάλλουν στην ουσιαστική και μετασχηματίζουσα μάθηση –στο transformative learning– που είναι και το ζητούμενο του διεθνούς εργαστηρίου. Οσο για τα οφέλη από την παρακολούθησή του, τα εισπράττουν εξίσου και οι επιμορφωτές των στελεχών.

Τα οφέλη για εργαζομένους – επιχειρήσεις

Τα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό αυτό εργαστήριο δεν είναι μόνο οι μέθοδοι και οι πρακτικές με τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν δημιουργικά τις δυσκολίες μάθησης όπως και τις ενδεχόμενες αντιστάσεις τους απέναντι στον κριτικό τρόπο σκέψης, ούτε και τα «εργαλεία» που αποκτούν για την επίτευξη των επιθυμητών μαθησιακών αποτελεσμάτων. Το κυρίαρχο όφελος το εισπράττει η ίδια η εταιρεία μέσα από το μήνυμα που στέλνει προς τους εργαζομένους της: ανάπτυξη και αύξηση των δεξιοτήτων τους, μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση που τους παρέχει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή