Στους πρωτοπόρους και ο Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής έστησε το δικό του «Τοπικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», το οποίο –σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου– παρουσίασε στα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στον δήμο. Με δυναμικό βραχίονα την Ομάδα Εργασίας ΕΚΕ του δήμου, ο δήμαρχος κ. Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας υλοποιεί το όραμά του και «προσπαθεί να καταστήσει τον δήμο φιλικό προς τις επιχειρήσεις». Γιατί, «ο δήμος μέσω της ΕΚΕ έρχεται πιο κοντά στις επιχειρήσεις της περιοχής και από κοινού θα αποτελέσουν τη βάση για να δώσουν διεξόδους και να βρουν λύσεις στα προβλήματα, με απώτερο σκοπό την ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας». Ανακοίνωσε επίσης ότι επόμενος στόχος είναι η ίδρυση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για θέματα επιχειρηματικότητας.
Η συνάντηση αυτή ήταν γόνιμη και δημιουργική και κατατέθηκαν προτάσεις εκ μέρους εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας για λύσεις «σε μια περίοδο που η τοπική κοινότητα αντιμετωπίζει δύσκολες προκλήσεις» και οι εταιρείες με όραμα και υπευθυνότητα, μέσα από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη τους, καλούνται να προχωρήσουν σε υπεύθυνες πρακτικές για βιώσιμη ανάπτυξη και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της κοινότητας στην οποία δραστηριοποιούνται». Οι παριστάμενοι εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του δημάρχου και τον ενθάρρυναν ότι στα επόμενα βήματα θα βρίσκονται κοντά του σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της επιχειρηματικότητας.
Το συγκεκριμένο «Τοπικό Δίκτυο ΕΚΕ» αποτελεί «εργαλείο» για κάθε εταιρεία, μέσω του οποίου μπορεί να επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους της. Εμπνευστής του μηχανισμού ΕΚΕ είναι η κ. Αναστασία Ψωμιάδη, πρόεδρος της APSON EKE, η οποία και παρουσίασε αναλυτικά όλα τα στάδια του επιχειρηματικού αυτού εργαλείου. Σημαντική ήταν επίσης η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΟΗΕ κ. Πέντζα από τις εμπειρίες του από τοπικές κοινωνίες ξένων χωρών που υιοθέτησαν την ΕΚΕ, όπως στον Δήμο Γενεύης της Ελβετίας για την οποία ανέφερε ότι «στη Γενεύη δεν αποτελεί μια ελιτίστικη αντίληψη επικοινωνιακού χαρακτήρα που απορρέει από φιλανθρωπική διάθεση, αλλά αποτελεί οργανικό κομμάτι της πολιτικής του δήμου και επιτυγχάνεται με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων – επιχειρήσεων, δήμου, πολιτών, οργανισμών».