Αθήνα και Ρόδος στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς λόγω ηλιοφάνειας

Αθήνα και Ρόδος στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς λόγω ηλιοφάνειας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα και η Ρόδος συγκαταλέγονται μέσα στους δέκα δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη με την καλύτερη σχέση ξενοδοχειακής τιμής ανά ώρα ηλιοφάνειας για τους επισκέπτες τον τρέχοντα μήνα. Τη σχετική έρευνα που διακρίνεται για την πρωτοτυπία της πραγματοποίησε η Τrivago Nορβηγίας σε 50 δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις-προορισμούς αντλώντας τα μετεωρολογικά δεδομένα από το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο Δανίας. Η Ρόδος και η Αθήνα βρίσκονται στην 6η και 10η θέση αντίστοιχα μεταξύ των 50 προορισμών με την καλύτερη ξενοδοχειακή τιμή υπολογιζόμενη ανά ώρα ηλιοφάνειας. Σύμφωνα με την έρευνα στη Ρόδο -με 260 ώρες ηλιοφάνειας τον Απρίλιο -η μέση τιμή ανά ώρα ηλιοφάνειας στα ξενοδοχεία του νησιού κοστολογήθηκε έναντι 10,3 ευρώ. Αντίστοιχα, στην Αθήνα με 229 ώρες ηλιοφάνειας κοστολογήθηκε έναντι 11 ευρώ. Επίσης, στη λίστα των 50 προορισμών περιλαμβάνεται και η Κρήτη, καταλαμβάνοντας την 22η θέση. Με 244 ώρες ηλιοφάνειας η τιμή ανά ώρα υπολογίσθηκε στα 16,1 ευρώ ανά ώρα. Ο προορισμός με τη καλύτερη τιμή ανά ώρα στα 8,1 ευρώ είναι το Πόρτο, το οποίο αυτό τον μήνα έχει 249 ώρες ηλιοφάνειας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αττάλεια με τιμή 9,8 ευρώ και 255 ώρες ηλιοφάνειας. Την τρίτη θέση μοιράζονται η Βαλένθια και η Μαδρίτη με 10,1 ευρώ ανά ώρα, έχοντας 218 και 257 ώρες ηλιοφάνειας αντίστοιχα.

Στον αντίποδα ο προορισμός με την υψηλότερη τιμή στα 44,5 ευρώ ανά ώρα ηλιοφάνειας είναι η Βενετία, η οποία έχει 183 ώρες ηλιοφάνειας. Ακολουθούν το Λονδίνο με 39,8 ευρώ (147 ημέρες ηλιοφάνειας) και η Ζυρίχη με 36,7 ευρώ (173 ημέρες ηλιοφάνειας).

Οι τρεις ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται στη πρώτη δωδεκάδα μεταξύ των 50 προορισμών με τις περισσότερες ημέρες ηλιοφάνειας. Η Ρόδος μοιράζεται την τρίτη θέση με τη Βαλέτα, η Κρήτη βρίσκεται στην όγδοη θέση, ενώ η Αθήνα μοιράζεται τη δωδέκατη θέση με τη Μαγιόρκα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι τόσο για τους παραπάνω όσο και για άλλους ελληνικούς προορισμούς με τα ίδια καιρικά χαρακτηριστικά που δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της έρευνας υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες προσέλκυσης επισκεπτών σε μήνες εκτός αιχμής της σεζόν αν αξιοποιηθεί και προβληθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των πολλών ωρών ηλιοφάνειας σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες. Η έρευνα ανέδειξε ότι τις λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας έχει το Μάντσεστερ (116) και το Ρέικιαβικ (136).

Πρωτομαγιά

Στο μεταξύ, η Τrivago.gr πραγματοποίησε έρευνα για τους 25 δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων την Πρωτομαγιά, υπολογίζοντας τις on line αναζητήσεις από την 1η έως τις 13 Απριλίου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τις 4 Μαΐου. Τις 5 πρώτες θέσεις κατέλαβαν η Ρώμη, το Λονδίνο, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη και ακολούθησαν το Παρίσι, η Βενετία, το Αμστερνταμ, η Βαρκελώνη, η Περίσσα, το Μιλάνο, η Βιέννη, η Φλωρεντία, το Βερολίνο, το Ναύπλιο, η Ρόδος, η Πράγα, το Καμάρι, η Κέρκυρα, η Βουδαπέστη, τα Φηρά, οι Βρυξέλλες, η Μαδρίτη, η Γενεύη και ο Περίβολος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή