Στη ρωσική Sitronics και τη σουηδική Ericsson το 49% της Intracom Telecom

Στη ρωσική Sitronics και τη σουηδική Ericsson το 49% της Intracom Telecom

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρωσικά και εν μέρει σε σουηδικά συμφέροντα αναμένεται ότι θα καταλήξει η Intracom Telecom. H αγορά «βοά» ότι πίσω από τους επενδυτές του Ντουμπάι με τους οποίους η Intracom Holdings ήρθε σε συμφωνία για την πώληση του 49% των μετοχών της Intracom Telecom, βρίσκεται η ρωσική Sitronics. Σημειώνεται ότι η Intracom Holdings δεν γνωστοποίησε τίποτε περισσότερο για τους αγοραστές του μεριδίου 49%, εκτός του ότι προέρχονται από το Ντουμπάι. Εφόσον οι εκτιμήσεις της αγοράς αποδειχτούν αληθινές, η ρωσικών συμφερόντων Sitronics με έδρα την Τσεχία, γίνεται κάτοχος του 100% των μετοχών της Intracom Telecom. Υπενθυμίζεται ότι η Sitronics απέκτησε αντί 120 εκατ. ευρώ το 51% της Intracom Telecom τον Ιούνιο του 2006. Το Μάρτιο όμως του 2012 μεταβίβασε το 3% στην εταιρεία Rydra Trading Company. H μεταβίβαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχο είχε να μειώσει τη συμμετοχή της Sitronics κάτω από το 50%, έτσι ώστε τα αποτελέσματα της Intracom Telecom να ενοποιούνται σε εκείνα του ομίλου της Sitronics με τη μέθοδο της καθαρής θέσης και όχι με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης.

Διαπραγματεύσεις

Η νέα συμφωνία πώλησης του 49% είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων πολλών ετών της oικογένειας Κόκκαλη με τους Ρώσους επιχειρηματίες της Sitronics. Η διελκυστίνδα που είχε αναπτυχθεί ήταν ισχυρή, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα έβρισκαν μεταξύ τους στο τίμημα της συναλλαγής. Σημειώνεται ότι για το 49% των μετοχών της Intracom Telecom, οι επενδυτές από το Ντουμπάι θα καταβάλουν 35 εκατ. ευρώ μετρητά στον πωλητή, ενώ επιπλέον θ’ αναλάβουν υποχρεώσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ της Intracom Holdings προς την Intracom Telecom. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μέρος των δραστηριοτήτων της Intracom Holdings αναμένεται να καταλήξει στην Σουηδική Ericsson. Γι’ αυτό η Intracom Telecom προετοιμάζεται για την απόσχιση δραστηριοτήτων της που θα εισφερθούν σε θυγατρική εταιρεία της Ericsson. H τελευταία ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες της Intracom Telecom στην ανάπτυξη ασυρματικών διατάξεων (Συστήματα Ασύρματης Ραδιομετάδοσης) και στην ολοκλήρωση συστημάτων τηλεπικοινωνιών (integration). Οι λοιπές δραστηριότητες της Intracom Telecom, δηλαδή παραγωγή λογισμικού για τα τηλεφωνικά κέντρα AXE αλλά και λογισμικού για τη διαχείριση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, θα παραμείνει στους Ρώσους ή σε όποιους στο τέλος ενδιαφερθούν ν’ αποκτήσουν τις εναπομείνασες δραστηριότητες της Intracom Telecom. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, με την εισφορά των δραστηριοτήτων στην Ericsson αναμένεται, να περιέλθουν στη σουηδική εταιρεία 400 έως 500 εργαζόμενοι, από ένα σύνολο 1.800 απασχολουμένων στην Intracom Telecom.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο μιας πολύ μεγαλύτερης συμφωνίας που έκλεισε στη Ρωσία μεταξύ της Ericsson και της AFK Sistema. Η τελευταία, μητρική εταιρεία της Sitronics, είναι μεταξύ άλλων ο βασικός μέτοχος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Mobile TeleSystems (MTS) στη Ρωσία. Η MTS ανέθεσε στην Ericsson ένα συμβόλαιο μαμούθ ύψους 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς. Στο πλαίσιο της προαναφερόμενης συμφωνίας, κρίθηκε ώς ένα βαθμό και το μέλλον της Intracom Telecom.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή