Σύντομα (30/4/14)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρεκόρ αφίξεων φέτος αναμένουν οι ξενοδόχοι

Μία χρονιά-ρεκόρ θα είναι η φετινή για τα βασικά μεγέθη του τουρισμού, με αύξηση αφίξεων από σχεδόν όλες τις κύριες τροφοδότριες αγορές και ανάλογη αύξηση και των εισπράξεων, εκτίμησε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανοδική τροχιά του τουρισμού και να ξεπεράσουν τα ξενοδοχεία τις απώλειες της τελευταίας εξαετίας θα πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα, να υιοθετηθεί το νέο μοντέλο χορήγησης θεωρήσεων κ.ά. Ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που μίλησε στη Συνέλευση των ξενοδόχων, επισήμανε ότι η μείωση κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, με πιθανότητα, μάλιστα, σύντομα και περαιτέρω μείωσης, μπορεί να έχει ακόμη περισσότερα οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση, αλλά και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί ο μέγιστος δυνατός βαθμός συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα από το νέο πλαίσιο.

Αποζημιώσεις 100 εκατ. στον κλάδο υγείας από Εθνική

Αποζημιώσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ κατέβαλε στους ασφαλισμένους του κλάδου υγείας η Εθνική Ασφαλιστική κατά το 2013. Το πελατολόγιο της εταιρείας αριθμεί 325.000 άτομα, κατατάσσοντας την Εθνική Ασφαλιστική σε έναν από τους ισχυρούς παίκτες στον κλάδο υγείας, που παρά την κρίση της ασφαλιστικής αγοράς, αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο ρυθμός αποζημιώσεων παραπέμπει σε καταβολές 11.000 ευρώ ανά ώρα, στοιχείο που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της εταιρείας. Στρατηγική κατεύθυνση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι να εμπλουτίσει τα προϊόντα του  κλάδου υγείας με λιτές και προσιτές λύσεις για να καλύψει μεγαλύτερο φάσμα των σημερινών διαφοροποιημένων απαιτήσεων και αναγκών που προβάλλουν οι καταναλωτές. Συγχρόνως, μέσω του πλαισίου συνεργασίας με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας, εξασφαλίζει επιπλέον ειδικές τιμές, δωρεάν παροχές και προνόμια για τους ασφαλισμένους της και τις οικογένειές τους, παροχές και υπηρεσίες που πολλές φορές είναι πέραν των προβλεπομένων από τους όρους των προγραμμάτων που τους προσφέρει.

«Τουριστικός» αθλητισμός

Ο αθλητικός τουρισμός προωθείται από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και προορισμούς της χώρας. Ειδικότερα, το The Westin Resort Costa Navarino ανακοίνωσε ότι διοργανώνει από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου το 2o Basketball Camp με την ονομασία «Papaloukas & Friends Featuring Petway» για τους μικρούς φίλους του προορισμού. Εξάλλου, ολοκληρώθηκε στις Σπέτσες το 2ο Spetsathlon, στο οποίο συμμετείχαν αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό διαγωνιζόμενοι στην κολύμβηση, στην ποδηλασία και στο τρέξιμο. Στο τρίαθλο συμμετείχαν πάνω από 400 τριαθλητές και 200 ποδηλάτες από 17 χώρες. Για την υλοποίηση της διοργάνωσης βοήθησαν 150 εθελοντές. Το τριήμερο των αθλητικών εκδηλώσεων επισκέφθηκαν τις Σπέτσες 1.500 τουρίστες.

Στο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σε εκδήλωση-συνάντηση με τους διαπιστευμένους πρέσβεις των ξένων κρατών στη χώρα μας, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπ. Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται έμφαση στην προσέλκυση νέων μορφών τουριστικών επενδύσεων, όπως είναι τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα. Παράλληλα, η υπουργός έκανε μνεία στη νέα στρατηγική προώθησης του ελληνικού τουρισμού, που εστιάζει σε ανερχόμενες και αναδυόμενες αγορές, όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.

Εκλογές για νέα διοίκηση στον Σύνδεσμο Α.Ε. και ΕΠΕ

Πραγματοποιούνται σήμερα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ. Οι διαδικασίες για την εκλογή των νέων μελών θα λάβουν χώρα στα γραφεία του Συνδέσμου και στην περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας θα επαναληφθούν στις 15 Μαΐου. Ο Σύνδεσμος μεταβάλλεται, και στο πλαίσιο της αλλαγής, οι αρχαιρεσίες αποτελούν ένα καθοριστικό βήμα. Θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην πορεία που έχει ήδη αρχίσει, θα βάλουν στο προσκήνιο νέα πρόσωπα, νέους επιχειρηματίες και καινούργιες ιδέες. Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται: «Η κρίση που περνάει η χώρα γίνεται όχημα για την αναγκαία εσωστρέφεια και ενδοσκόπηση, ώστε να διαπιστωθούν τα κακώς κείμενα, να εντοπιστούν οι νέες ανάγκες, να αντικατασταθούν οι απαρχαιωμένες πρακτικές, να ανασυγκροτηθούν οι μονάδες που καρκινοβατούν και να μπει ο Σύνδεσμος δυναμικά στη νέα εποχή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή