Στα 7 δισ. θα ανέλθει η επένδυση στο Ελληνικό

Στα 7 δισ. θα ανέλθει η επένδυση στο Ελληνικό

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έγκριση των μετόχων κατά την έκτακτη γενική συνέλευση έλαβε, χθες, η Lamda Development για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ που πρόκειται να πραγματοποιήσει, προκειμένου να εξυπηρετήσει μέρος των αναγκών χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης της έκτασης στο Ελληνικό. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση είχε δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα, ως αποτέλεσμα της ανάδειξης της Lamda Development σε προτιμητέο επενδυτή για την έκταση του πρώην αεροδρομίου. Η Lamda Development και το Global Investment Group (το οποίο απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από τον κινεζικό όμιλο Fosun Group και λοιπά ευρωπαϊκά κεφάλαια) πρόκειται να προχωρήσουν τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, καθώς εκτιμάται ότι το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που θα τοποθετηθούν για την ανάπλαση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων, θα αγγίξει τα 7 δισ. ευρώ.

Η επένδυση προβλέπει την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, θεματικών πάρκων, μουσείων τέχνης και πολιτισμού, υπαίθριων πολιτιστικών χώρων, κέντρων υγείας και ευεξίας, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού κόμβου, καθώς και την πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας και του παραλιακού μετώπου. Η πρώτη φάση της επένδυσης αφορά τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου των 2 εκατ. τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή