Στην Αθήνα η νέα μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία «e- Skills for Jobs 2014»

Στην Αθήνα η νέα μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία «e- Skills for Jobs 2014»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα παρουσιάζεται σε λίγες ημέρες η νέα μεγάλη πανευρωπαϊκή εκστρατεία «e- Skills for Jobs 2014» με την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης την Τρίτη 6 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το συνέδριο έχει ενταχθεί στις δράσεις της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει στην ανάδειξη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για καταρτισμένους σε ψηφιακές δεξιότητες επαγγελματίες καθώς και στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Κεντρικός άξονας των ομιλιών και συζητήσεων είναι η ανάδειξη της σημασίας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο από τη σημερινή οικονομική κρίση, προβάλλοντας τον καίριο ρόλο της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Παράλληλα, στο συνέδριο συμμετέχουν Ευρωπαίοι επίτροποι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πανεπιστημιακοί, νέοι και φοιτητές καθώς και επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους σε παράλληλες θεματικές συνεδρίες άμεσα συνδεδεμένες με τους στόχους της «Digital Agenda 2020.

Ταυτόχρονα, η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Grand Coalition for Digital Jobs», μιας πανευρωπαϊκής συνεργασίας πολλών ενδιαφερομένων, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του ελλείμματος στον αριθμό των ευρωπαίων πολιτών με επαγγελματικές ψηφιακές δεξιότητες και στην αξιοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ως εθνικός εταίρος για την Ελλάδα συμμετέχει στη συνδιαμόρφωση της νέας αυτής πρωτοβουλίας e- Skills for Jobs 2014, που υλοποιείται μέχρι το Δεκέμβριο του 2014.

Σημειώνεται πως, από το 2009 και μέχρι σήμερα, η πρωτοβουλία e-Skills Week ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια αποδέκτες σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι στοχευμένες δράσεις επικοινωνίας που προέκυψαν μετά από συνεργασία όλων των εταίρων σε εθνικό επίπεδο, είχαν σημαντικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην υιοθέτηση και κατανόηση των στόχων και των πολιτικών προς την ανάπτυξη της εγχώριας ψηφιακής οικονομίας.

Στη διάρκεια του 2014, η εκστρατεία e-Skills for Jobs 2014 θα υλοποιηθεί σε 30 χώρες της Ευρώπης ενημερώνοντας φοιτητές, ανέργους, επαγγελματίες των ΤΠΕ και των ΜμΕ, σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών, που σχετίζονται με θέσεις εργασίας στις ΤΠΕ σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή