Henkel Hellas: κοινωνική συνεισφορά και αλληλεγγύη

Henkel Hellas: κοινωνική συνεισφορά και αλληλεγγύη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από δύο χρόνια, η Henkel AG παρουσίασε δημοσίως τη στρατηγική της για την αειφόρο ανάπτυξη με συγκεκριμένους στόχους ώς το 2030. Πρόσφατα, με τη δημοσίευση του Απολογισμού Αειφορίας για το 2013, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι «στα δυνατά σημεία της Henkel είναι η ευθυγράμμιση της στρατηγικής της με την αειφορία». Γεγονός που επικυρώνεται και με τις διεθνείς κατατάξεις της κατά το 2013, κατ’ αρχήν ως Sector Leader στον Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones για έβδομη συνεχή χρoνιά, στον Δείκτη FTSE4Good ethical Index για 13η συνεχή χρoνιά, όπως και με την κατάταξή της –για έκτη συνεχή χρονιά– μεταξύ των περισσότερο ηθικών εταιρειών παγκοσμίως – «World’s Most Ethical Companies».

Είναι ο 23ος Απολογισμός Αειφορίας της εταιρείας που, ως γνωστόν, δραστηριοποιείται στους επιχειρηματικούς τομείς της Οικιακής Φροντίδας, της Beauty Care και στις Συγκολλητικές Τεχνολογίες και απασχολεί περί τις 47.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Στον Απολογισμό 2013, πέρα από τη σημαντική περιβαλλοντική και κοινωνική πρόοδο που αναλύεται, κατατίθεται και η ιδιαίτερη έμφαση που έχει δοθεί στην εκπαίδευση και στην ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων. Για παράδειγμα, ήδη από το 2012, με το πρόγραμμα «Πρεσβευτές Αειφορίας» –Sustainability Ambassadors– προσφέρονται στους εργαζόμενους οι κατάλληλες δεξιότητες ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τη σημασία της αειφορίας όχι μόνο σε συναδέλφους, προμηθευτές, πελάτες και καταναλωτές, αλλά και σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Με αποτέλεσμα, 1.500 πρεσβευτές αειφορίας να έχουν μεταφέρει τις γνώσεις τους περί αειφορίας σε περισσότερα από 15.000 παιδιά σε 25 χώρες.

Η Henkel Hellas έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1965 και σήμερα ανήκει 100% στη Henkel AG & Co. Και το 2013 παρέμεινε πιστή στη δέσμευσή της για κοινωνική συνεισφορά και αλληλεγγύη και υλοποίησε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Με την προτροπή της εταιρείας και με τον εθελοντισμό των εργαζομένων της –και από τους τρεις επιχειρηματικούς τομείς– συγκεντρώθηκε και προσφέρθηκε σημαντική ποσότητα προϊόντων στο Ιδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» (www.pammakaristos.workpress.com), χαρίζοντας έτσι ζεστασιά και αγάπη όχι μόνο στα παιδιά που φιλοξενούνται, αλλά και συμπαράσταση στους ανθρώπους που σήμερα με ιδιαίτερο αλτρουισμό τα φροντίζουν. Την ίδια δράση πραγματοποίησε η Henkel Hellas και για το «Χαμόγελο του Παιδιού» (www.hamogelo.gr). Ενώ και ο ψυχαγωγικός σύλλογος των εργαζομένων της ενίσχυσε οικονομικά το «Χριστοδούλειο Ιδρυμα Προστασίας Παιδιών» (www.xristodoulio.gr).

Πρόσφατα, ο Τομέας Καλλυντικών της Henkel Hellas ανέλαβε τη χορηγία του προγράμματος «Μαζί κτίζουμε το αύριο» των Παιδικών Χωριών SOS (www.sos-villages.gr) για τη λειτουργία των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού». Είναι ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει ήδη ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη και προβλέπει τη δημιουργία νέων Κέντρων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή