Στον ρυθμό των τραπεζικών μετοχών το χρηματιστήριο

Στον ρυθμό των τραπεζικών μετοχών το χρηματιστήριο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ισχυρές απώλειες στη χθεσινή συνεδρίαση οφείλονται κυρίως στις επιθετικές πωλήσεις που εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Eurobank. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε 1,42% και διολίσθησε στις 1.215,08 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να φθάνει τα 135,518 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα πακέτα να αφορούν κεφάλαια ύψους 11,76 εκατ. ευρώ. Οπως υποστηρίζει ο επικεφαλής ανάλυσης της Beta χρηματιστηριακής Μάνος Χατζηδάκης «οι εγχώριοι επενδυτές πρέπει να κατανοήσουν ότι πρέπει να κλείσει ο κύκλος της αναζήτησης κεφαλαίων από ξένα funds, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να επέλθει η ηρεμία στην εγχώρια αγορά».

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή «η ελληνική αγορά αποκτά και πάλι τον τραπεζικοκεντρικό της χαρακτήρα και  η ευκολία κάλυψης των αυξήσεων κεφαλαίων των τραπεζών και το μέγεθός τους  επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής αγοράς». Πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται και στην επικαιρότητα λόγω της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου. Ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας υπέστη απώλειες 1,75% και διαμορφώθηκε στα 2,810 ευρώ. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς υποχώρησε 1,13% και διαμορφώθηκε στα 1,750 ευρώ, ενώ η Alpha Bank κατέγραψε πτώση 2,13% και διολίσθησε στα 0,690 ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε επίσης με απώλειες 3,97%. Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse Large Cap, την καλύτερη εικόνα παρουσίασε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ σε ποσοστό 1,87% με κλείσιμο στα 9,260 ευρώ και ακολούθησε o τίτλος του ΟΛΠ (1,01% με κλείσιμο στα 18,950 ευρώ), η Μέτκα (0,96% με κλείσιμο στα 12,560 ευρώ), η κοινή μετοχή του Τιτάνα (0,56% με κλείσιμο στα 23,500 ευρώ) και ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων που ενισχύθηκε 0,48% και διαμορφώθηκε στα 6,270 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή