Ανοδική προβλέπεται η πορεία του κλάδου των ξενοδοχείων το 2014

Ανοδική προβλέπεται η πορεία του κλάδου των ξενοδοχείων το 2014

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική πορεία θα έχει φέτος ο ξενοδοχειακός κλάδος -σε συνέχεια της περυσινής σεζόν- όπως εκτιμά σε μελέτη της η Infobank Hellastat.

Οπως επισημαίνει, ήδη, το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό σε κύρια αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν αύξηση κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Επίσης, προσθέτει ότι οι θετικές συνθήκες για την αγορά εντοπίζονται στις ανταγωνιστικές τιμές των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, καθώς και στην πολιτική σταθερότητα που επικρατεί μετά την αβεβαιότητα προηγούμενων ετών. Το 2013 τα περισσότερα ξενοδοχεία μείωσαν τις τιμές τους για να μπορέσουν να διατηρήσουν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Στη μελέτη της Infobank Hellastat αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις των 600 μεγαλύτερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για το έτος 2012. Σύμφωνα με την ανάλυση ο κύκλος εργασιών το 2012 μειώθηκε κατά 5,4% φθάνοντας σε 2,22 δισ. ευρώ, καθώς η εισερχόμενη τουριστική κίνηση το έτος αυτό υποχώρησε κατά 5,5%. Το 67% των εταιρειών εμφάνισαν χαμηλότερα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα συνολικά λειτουργικά αποτελέσματα υποχώρησαν κατά 2,3% στα 489 εκατ. ευρώ, ενώ οι προ φόρων ζημίες διευρύνθηκαν στα 304,65 εκατ. ευρώ από 279,45 εκατ. ευρώ το 2011. Το περιθώριο κέρδους προ τόκων φόρων και αποσβέσεων διαμορφώθηκε στο 24,3% παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση. Ο δείκτης κεφαλαιακής μόχλευσης υποχώρησε οριακά στο 0,7 προς 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή