Στα 56 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη για τον ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο

Στα 56 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη για τον ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική χαρακτηρίζεται η πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Τα ενοποιημένα έσοδα για δεύτερο συνεχές τρίμηνο παρέμειναν σταθερά στα 964 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη εμφάνισαν αύξηση κατά 9,5%. Σε ονομαστικές τιμές, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 66% και ανήλθαν σε 56 εκατ. ευρώ. Ο ΟΤΕ, ωστόσο, απέδωσε την κάμψη αυτή σε έκτακτες επιδράσεις, συνολικού ύψους 116 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το το έσοδο ύψους 65,7 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την πώληση της HellasSat πέρσι (26/3/2013) και της θετικής επίδρασης ύψους 50 εκατ. ευρώ που προήλθε από την επαναμέτρηση της αναβαλλόμενης φορολογικής θέσης της εταιρείας στο α΄ τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Τέλος, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του ομίλου, παρουσίασαν οριακή κάμψη κατά 3% στα 331 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξη. «Το έτος ξεκίνησε με ένα αποδοτικό πρώτο τρίμηνο, συνεχίζοντας τις θετικές επιδόσεις από την αρχή του προηγούμενου έτους», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι νέες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν και η ανανέωση του προσωπικού τους, θα στηρίξουν στη συνέχεια την πορεία του ομίλου. «Εντείνουμε τις επενδύσεις σε δίκτυα και περιεχόμενο, αναπτύσσοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές στις αγορές μας» είπε ο κ. Τσαμάζ, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος, «ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα στηρίξουν τα έσοδα και την κερδοφορία μας και το 2014». Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, οι θετικές επιδόσεις στο α΄ τρίμηνο οφείλονται αφενός στη θετική πορεία της σταθερής τηλεφωνίας (κυρίως στη Ρουμανία), αφετέρου δε στην επιβράδυνση του ρυθμού κάμψης της κινητής. Θετικά συνέδραμε και η μείωση του προσωπικού, κατά περίπου 5.000 εργαζόμενους στον όμιλο και κατά περίπου 2.000 στη μητρική εταιρεία. Ακόμη θετική επίδραση έχει η ανάπτυξη των νέων πηγών εσόδων όπως είναι η συνδρομητική τηλεόραση.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε 279.000 συνδρομητές της υπηρεσίας ΟΤΕ TV στην Ελλάδα, αριθμός αυξημένος κατά 87% σε σχέση με το τέλος α΄ τριμήνου 2013. Επίσης ο οργανισμός αύξησε κατά 5,4% σε ετήσια βάση τους ευρυζωνικούς συνδρομητές του οι οποίοι ανήλθαν σε 1,28 εκατομμύρια. Πάντως, η αγορά χθες αντέδρασε αρνητικά στις ανακοινώσεις του ΟΤΕ. Η τιμή της μετοχής υποχώρησε κατά περίπου 5,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή